Postup přípravy
Krok 1: Čerstvě natrhané rostliny se nechají 12 hodin ve stínu zavadnout, pak otrháme listy a v tenké vrstvě je rozložíme na čisté plátno (utěrku), lehce pokropíme vodou, můžeme pomačkat nebo přejet válečkem na nudle, pak pevně zavineme do plátna a necháme 24 hodin v teple ve stínu zabalené. Můžeme je zabalené ještě obalit mikrotenem, aby nevyschly.
Krok 2: Listy se zapaří a zahnědnou (zfermentují) a pěkně voní.
Krok 3: Po této době je rozbalíme a rychle usušíme.
Krok 4: Nálev z takto upravených listů má čajovou barvu, pěkně voní a má plnější chuť.
Zveřejněno 30. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fermentování bylin na čaj
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g8k9
Moje poznámka
Fermentování bylin na čaj
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g8k9
Nejnovější recepty
Krém ze strouhané zeleniny
Přidáno před 15 minutami
Salát Beluga
Přidáno před 11 hodinami
Těstoviny s mletým vepřovým masem
Přidáno před 11 hodinami
Čočka na česneku
Přidáno před 13 hodinami
Vepřová roláda plněná houbami a slaninou, celerové pyré
Přidáno před 16 hodinami
Bramborové knedlíky plněné škvarky a houbami
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vydatná fazolková polévka
Sarka771 před 2 minutami
Masové kuličky pečené v kysaném zelí
Sahula před 11 minutami
Výborné lokše
KetyHu před 31 minutami
Vepřová panenka na houbách
Sahula před 37 minutami
Bleskové jablkové koblížky s mrkví
Jan Nemec před 40 minutami
Bramborová polévka s houbami
Fitulka před 1 hodinou
Játrové knedlíčky
jana.smajclova před 1 hodinou
Hlíva pečená s bramborami na smetaně
Aprilka před 1 hodinou
Vepřové maso na mrkvi
lucyjezdikova před 2 hodinami
Tématické fráze:
fermentace bylin,
fermentování,
čaj z borůvčí,
listy z borůvčí,
fermentace čaje,
co je fermentování,
jak fermentovat listy,
jak fermentovat čaj,
bylinné čaje recepty,
jak fermentovat bylinky,
jak se fermentuje caj,
jak fermentovat,
čaj z jahodníku,
čaj z listů jahodníku,
fermentování bylinek,
co udělat z borůvčí,
borůvčí na čaj,
fermentace čaje recepty,
co je to fermentování,
fermentovat čaj
Suroviny:
Komentáře (21)
spagetka: vidíš, přidat borůvčí je výborný nápad
Markitek: Normálně sušit se to samozřejmě dá a běžně se to dělá. Ale fermentace je prostě v něčem lepší. Klasický čajovník se taky suší - to je zelený čaj a fermentuje - to je ten tmavý