Vepřová konzerva
Maso ze skleničky využijete zejména tehdy, není-li příliš času na vaření. Připravit si maso do zásoby není tak složité a ta práce za tu poctivou chuť stojí. Až si doma vyrobenou vepřovou konzervu namažete na čerstvý chléb, moc si pochutnáte.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 35 490 kJ / 8 482 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 378,05 g |
| Tuky | 772,20 g |
| Vláknina | 1,20 g |
| Cholesterol | 1,20 g |
| Sodík | 9,74 g |
| Sůl | 23,10 g |
| Sacharidy | 4,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bůček, který není úplně libový, nakrájíme na kostičky.
Krok 2: Dáme ho do tlakového hrnce, přidáme Vegetu, sůl, rychlosůl a vodu. Vaříme asi hodinu.
Krok 3: Po uvaření naplníme kelímky např. od margarínu, necháme vychladnout a dáme do lednice.
Krok 4: Můžeme plnit i do čistých sklenic a zavařovat při bodu varu 60 minut. Druhý den sterilaci zopakujeme.
Zveřejněno 11. 10. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová konzerva
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRBY
Moje poznámka
Vepřová konzerva
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRBY
Nejnovější recepty
Medové kuličky
Přidáno před 1 hodinou
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 2 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 2 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 3 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 6 hodinami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí langoše
Tunislav před 2 minutami
Ořechové úly
Panova před 21 minutami
Makové koláčky s povidly - cukroví
Panova před 23 minutami
Čokoládové hvězdičky s kokosovou náplní
Panova před 24 minutami
Žloutkové dortíčky
Panova před 27 minutami
Kakaové s ořechovou náplní
Panova před 28 minutami
Medovo-kokosové cukroví
Panova před 29 minutami
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 32 minutami
Kokosová očka s bílou čokoládou
Panova před 34 minutami
Perníkové kuličky s ořechy
Panova před 35 minutami
Tématické fráze:
recept na domácí vepřovou konzervu,
vepřová konzerva z bůčku,
domácí vepřovka,
domácí konzervy,
recepty na masové konzervy - domácí výroba,
vepřové maso z konzervy recepty,
domácí masová konzerva,
veprove maso v konzerve recepty,
domaci konzerva,
domácí výroba vepřového lančmítu,
vyroba veprovych konzerv,
vyroba domacich vepřových konzerv,
domácí vepřová konzerva-recept,
recepty na masové konzervy výroba,
jak udělat domácí vepřovou konzervu,
pomazánka z vepřové konzervy,
vepřové maso v konzervě,
jak vyrobit domácí vepřovou konzervu,
vepřové maso konzerva,
domácí masové konzervy
Suroviny:
bůček,
vegeta,
praganda,
sůl,
voda
Komentáře (124)
Kovové víčko do MW
Musím vymyslet jiný způsob, co s přebytečným masem.
Dělám naprosto stejně ????
zavařovala již moje maminka od, které jsem se to naučila ona sice jen syrové do plechovek. Já zavařuji pečené i skořením, nebo i znojemskou, ptáčky, závitky vepřové i řízky jsem dělala, ale ty se trošku vysuší. Když upeču nebo udusím jaké koliv maso hovězí, vepřové, králíka, kuřecí na oběd a zbude mi na další oběd dám to do sklenice a steriluji v mikrovlnce někdy to mám uskladněné i rok ve špízce na zemi. i Uzené maso takle steriluji. pokud dělám paštiku nebo více sklenic masa tak syrové zavařuji 1 den 1 hodin na 100°C nechám v hrnci schládnout a druhý den to opakuji potom vyndám a nechám schládnout a uskladním. Za ty roky jsem vyhodila asi jen 2 sklenice jednu v Bulharsku a jednu nedávno doma, ale přitom množství masa co jsem už zavařila je to pakatel .
dou a vařím...resp. udržuji na teple 3 hodiny
Stačí to, co sníme v koupených uzeninách, domácí je od slova doma (vyrobené), mělo by být lepší a hlavně zdravější, než to koupené. Tak to nezlehčujte slovy o důchodu a smrti.
Děkuji nechci.
Proč se dobrovolně trávíte ?