Tymiánový losos s teplým celerovým salátem

Bahula Kuchařka: Bahula

Doba přípravy: 30 minut 4 porce Ryby 15 názorů

Suroviny

4 porce lososa
2 čajové lžičky čerstvého tymiánu
4 stroužky česneku
80 ml olivového oleje
mořská sůl
Celerový salát:
1 kg celeru pokrájeného na nudličky
240 ml zakysané smetany
150 ml smetany na šlehání
2 polévkové lžíce citrónové šťávy
2 čajové lžíce dijonské hořčice
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V rendlíku smícháme smetany, citrónovou šťávu a hořčici.

  2. Podle chuti osolíme, opepříme a zahříváme na slabém plameni.

  3. Přivedeme k varu a asi 3-4 minuty povaříme, aby byla směs krásně hladká.

  4. Pak přidáme nudličky celeru a prohřejeme.

  5. Dáme stranou a udržujeme teplé.

  6. Tymián pepř, česnek, sůl a olej smícháme v misce.

  7. Směsí potřeme porce lososa a z obou stran ho asi 5 minut grilujeme.

  8. Podáváme společně s teplým celerovým salátem.

Poznámka

Zdroj: staré číslo časopisu Albert

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 526 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tymiánový losos s teplým celerovým salátem

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Bahula: krásné Evi, taky jsem tak dopadla s lososem, ba i s treskou, takže jen chlazenou rybku;-):-K:yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Zdravá nádhera:yes:

    Odpovědět

  • Bahula Bahula(autorka receptu)

    Losos i salátek mi moc chutnaly :-p Lososa jsem koupila mraženého v jednom marketu a už to nikdy neudělám,protože byl plný vody :-( Raději koupím chlazeného. Celer se nevaří, pouze se v omáčce trochu prohřeje :-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Jana Remkova:ja tiež, preto sa pýtam...

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    magdalenka: Magdi, Eva určitě odpoví, má toho moc, ale já bych ho určitě chvilku povařila;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Evo, buď tak hodná a pokud se uvidíme..nech mi kus lososa a laskavě mi ho tak uprav, jo? Díky!:-D:-D:-D:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    To je tak krásné...:-p:-K Zrovna minulý týden jsem dostala hroznou chuť na lososa (koukala jsem na Prostřeno u fotografa Vana), ale neměla jsem čas ho koupit...Chuť přetrvává, ale v hospodě k obědu si ho dávat nechci, ty na denních meníčkách bývají vyšušení a za to se mi platit nechce.
    Musím se trochu porozhlédnout, zklidnit, zajít na trh a bude i krásný čerstvý losůsek...;-):-p

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Bahulka, ten celer pred vložením do smotanovej zmesi nepovariť zvlášť?
    Máš to krásne!:yes:

    Odpovědět

  • Tanicka Tanicka

    Parádní :yes: Samá dobrota, tohle bych mohla jíst každý den :)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Líbí se mi obojí:-KLosos i celerový salát:-p+10:yes:

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Teda ten salát musí být éňo ňúňo, ale i ten losos,prostě balada:-p:-p:-p:yes::-K

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    moc pěkný recept, ten salát mně moc zaujal, vyzkouším:-p:yes::yes::-K

    Odpovědět

  • maris maris

  • hanahcotton hanahcotton

    :-p tak to vypadá přímo žravě:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    :-D:-D:-D tak "tympánových", pravíš:-?:-D:-D:-D fajn, budeme si hrát, bude veselo a milo;-):-D:yes::yes:
    Evi, krásný recept, bylinky na losůsku a ten salátek.. hmmm.. hned bych se nechala pozvat na večeři.. krása:-K:-K:-K:yes::yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: losos se salátem losos s celerem tymiánový olej recept losos z celerem tymiánový likér tymiánový olej tymiánovy s celerový salát s lososem prostřeno recept na lososa losos se salátem ryba s celerovym salátem nejlepší uprav dni lososa losos recept prostřeno losos albert recepty salatek z lososa teply salatek s lososem prostřeno jidla z lososa recepty z časopisu albert losos tymianove brambory s lososem tymianove brambory s lososem

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít