Škvarkové placky jako vánek
Milovníci škvarků jistě ocení toto spojení v univerzální placky. Takto připravované placky jsou díky překládání těsta vláčné a nadýchané, vůbec nejsou suché a vydrží čerstvé dlouho. Jen se zakousnout!
Suroviny pro 50 kusů
50kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 26 255 kJ / 6 275 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 167,73 g |
Tuky | 345,61 g |
Vláknina | 27,36 g |
Cholesterol | 562 mg |
Sodík | 7,67 g |
Sůl | 18,79 g |
Sacharidy | 609,76 g |
Postup přípravy
Počkáme až krapet vychladnou, abychom je mohli přidat do těsta. Krok 2: V teplém mléce necháme rozpustit droždí. Do větší mísy pak nasypeme hladkou mouku, sůl, cukr, vejce, koření, rozpuštěné droždí a vychladlé škvarky. Krok 3: Vypracujeme vláčné těsto, které nám nesmí udělat tuhou hladkou kouli, těsto se nám musí lepit na ruce, jinak by byla placka moc suchá. Pokud je těsto tužší - nic se neděje, rozředíme je ještě troškou mléka. Po zadělání necháme těsto odpočinout a nakynout na teplém místě. Krok 4: Po vykynutí těsto přendáme na moukou vysypaný vál a rozválíme na větší placku a přehneme 4x, aby nám vznikl čtverec, jako při výrobě listového těsta, a necháme ještě chviličku kynout.
Po chvilce opět postup zopakujeme a necháme opět kynout, takto překládané těsto nám krásně placky zjemní a jako by nalístkuje. Krok 5: Do třetice těsto vyválíme a hrnečkem vykrajujeme placičky, které klademe na plech s pečícím papírem.
Potřeme je vejcem a ten, kdo má rád změnu, může vršek posypat mákem, sezamem, grilovacím kořením atd. Krok 6: Necháme je chviličku nakynout a vkládáme do rozehřáté trouby, nejprve pečeme prudčeji a pak jen dopékáme dozlatova.
Zveřejněno 13. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Škvarkové placky jako vánek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6KXR
Moje poznámka
Škvarkové placky jako vánek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6KXR
Nejnovější recepty
Bramborové vafle
Přidáno před 7 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 17 hodinami
Horký zeleninový salát
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí prso, pečený květák s parmazánem. Vhodné pro diabetiky
Přidáno 16. 5. 2025 11:01
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno 15. 5. 2025 10:13
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno 15. 5. 2025 08:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí po chalupářsku
poirotka před 5 minutami
Dušené hovězí kostky se zeleninou
poirotka před 7 minutami
Dort nejen prázdninový
Fitulka před 32 minutami
Chřestový krém
Fitulka před 33 minutami
Kynuté jahodové knedlíky
hanka.hzh před 1 hodinou
Vepřové maso na houbách v jednom hrnci
kamilkamil před 1 hodinou
Plněné bramborové knedlíky uzeným masem, zelí
Sassa před 1 hodinou
Vietnamské letní závitky
petra.tumova před 1 hodinou
Sekaná s přílohou hrášku a baby karotky
Vlak0078 před 1 hodinou
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
stefi.f47 před 1 hodinou
Tématické fráze:
škvarkové placky recept vláčné,
křupavé a nadýchané škvarkové placky,
nadychane skvarkove placky,
vláčné škvarkové placky,
škvarkové placky bez droždí,
škvarkove placky top recepty,
překládané škvarkový placky,
překládané škvarkové placky,
měkké škvarkové placky,
škvarkové placky podle vaňka,
škvarkové placky s mákem,
škvarkové placky,
škvarkové placky překládané,
škvarkové placky z hladké mouky,
škvarkové placky vláčné,
škvarkové placky měkké,
škvarkové placky od vaňka,
škvarkové placky nadýchané,
škvarkové placky recept,
škvarkové placky na plech
Suroviny:
škvarky,
sádlo,
mouka hladká,
droždí,
vejce,
mléko,
sůl,
cukr,
koření,
pepř mletý,
kmín celý,
chilli
Komentáře (36)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Všichni snědli všechno do večera
Rozhodně nepřeháním, pekla jsem z poloviční dávky, bylo jich 25.
Udělala jsem k nim kotel bramboračky a světe div se druhý den ráno jich bylo jen 6
Můj muž je nikdy neměl rád, protože byly suché a tvrdé
Ovšem kvůli těmto plackám v noci vstal a dokonce si k nim ohřál i tu bramboračku
Jsou fakt skvělé a vřele doporučuji
Je to dokonalý recept. Pekla jsem je takto prvně ale už je jinak nikdy dělat něbudu....moc děkuji za receptík a posílám bodík
Nervozniveverka: parádní je máš.. spráskala bych je s chutí.. i teplé