Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablkový koláč s kakaovým pudinkem

Tyto chutné řezy tvoří dva pláty křehkého těsta plněné šťavnatou jablečnou náplní, kterou ochutíme kakaovým pudinkem. Hodí se například jako dezert k nedělní kávě. Před podáváním je posypeme moučkovým cukrem.

Hodnocení receptu je 4,9 (29×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 40 min

65 min (25 min příprava + 40 min tepelná úprava)

23. 9. 2012 19:06

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Nutriční hodnoty

Energie22 944 kJ / 5 484 kcal
Bílkoviny75,46 g
Tuky228,44 g
Vláknina54,00 g
Cholesterol 899 mg
Sodík 297 mg
Sůl1,22 g
Sacharidy754,51 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

3. 3. 2019 18:28

Veronika.Hrozna: :-D:-D:-D Jééé, tak to ma teší. ;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

3. 3. 2019 15:28

tejaja: Mělo to pokračování dnes ráno, prý to byl nejlepší koláč večírku.

tejaja tejaja

3. 3. 2019 11:13

Veronika.Hrozna: :-D:-D:-D

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

2. 3. 2019 21:45

tejaja: Ta druhá půlka koláče odjela na nějakou oslavu , mě nechala doma ! Musím zítra zase něco upéct. Ochutnala jsem jenom okrájený, malinkatý krajíček ! Vlastně proto jsem viděla tvůj příspěvek, že právě vybírám koláč na zítřek.

tejaja tejaja

2. 3. 2019 19:31

Veronika.Hrozna: Najbližšie trreba urobiť plechy 4. :-D;-) Ďakujem ti za milý komentár a pekné fotky. ;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

2. 3. 2019 14:13

Zdá se, že i když jsem pekla na veliký plech z dvojnásobné dávky , je ho málo! Už je polovička koláče pryč. Je to lahůdka! Doporučuji!

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

2. 3. 2019 09:42

tejaja: Pridala som tri pudingy a jedno najemno nakrájené čerstvé jablko som naukladala na vrch koláča na náplň. Dospod žiadnu strúhanku, iba orechy. Cukor žiadny, lebo minuloročné jablká boli také sladké, že už na strome boli konzervované!:-D A príliš sladký jablkový koláč, nemusíme,jaksi sa tam tie jablká v tom cukre chuťovo utopia.
Používam radšej zavarené, lebo tie naše sú stará sorta a sú mimoriadne aromatické, také jablkové! ;-) Je to v trúbe , uvidíme!

tejaja tejaja

1. 3. 2019 22:11

Veronika.Hrozna: Ak k jablkám pridávaš cukor, pravdepodobne ho už nebude treba pridať vôbec. Ja by som množstvo pudingu neznižovala, nechala by som tie 3 ks.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

1. 3. 2019 20:41

tejaja: Olúpem, nakrájam, pridám kvapku vody a cukor ! Spolu povarím , tak aby ostali iba malé nerozvarené kusy. Potom dám do pohárov a vysterilizujem. Keď to vyklopím , tak to je taká polotuhá hmota , ktorú iba dochutím a ide do koláča. Musím ju vždy povzbudiť lyžicou , aby sa dala z pohára vyklopiť. A práve o tom to je, že ak pridám puding, či to nebude veľmi husté , alebo suché. Mám pripravené dva 0,7l poháre jabĺčok, a toto cesto. Môžem pridať aj menej pudingu? Napr.1 balíček?

tejaja tejaja

1. 3. 2019 20:25

Veronika.Hrozna: Veronika pravdaže, ja v zime takisto použijem nastrúhané a zavarené jablká. Neviem, ako ich máš zavarené, ja zaváram len natlačené do fľaše, žiadnu vodu ani nálev nepridávam. Ak by si náhodou mala v náleve, sceď ho. ;-) Puding nasaje šťavu z jabĺk a v podstate skôr slúži namiesto múky a zároveň jsablká ochutí. ;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

1. 3. 2019 19:53

Mám zavařena vlastní jablíčka, jako polotovar , zítra jdu péct a tady čtu ty pudinky, chtěla bych to vyzkoušet, jde ty pudinky přidat i do zavařených jablíček? Nikdy jsem to nezkoušela, co ten pudink udělá s těmi jablíčky a chutí ?

tejaja tejaja

11. 8. 2016 19:26

danila: Ďakujem za vyskúšanie, ale aj za dobrý nápad s malinami. Určite by to bolo dobré.;-)

danila

11. 8. 2016 14:24

koláčik som odskúšala, je vynikajúci, je lepší na druhý deň, troška zmäkne, puding som dala 1 karamelový a 2 kakaové, pridala som aj trocha škorice a nasekané orechy.Určite ho ešte urobím, uvažujem aký by bol keby sa dali miesto jabĺk maliny a malinový puding, možno to vyskúšam aj v tejto kombinácii:yes:

tejaja tejaja

8. 8. 2016 18:42

danulik: Naučili ma v detstve, že je slušné odpovedať.;-)

danulik

8. 8. 2016 08:35

tejaja: Samozrejme, každému chutí niečo iné. Napísala som len svoju skúsenosť a svoj názor. Vaša odpoveď nič nezmení, na tom, že ostanem verná svojmu tradičnému rokmi vyskúšanému receptu.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rychly jablečný koláč s pudinkem jablkový kolač s pudinkem jablkový koláč jablkový koláč s kakaem rychlá buchta z puding a jablek koláč z jablek rychlý s kakaem kolac s jablky a pudinkem buchta s kakaovým pudinkem buchta s jablky a kakaem recepty s kakaovým pudinkem koláčs jablky jablečný koláč s pudinkem kolac s jablky a kakaem buchta s pudinkem a jablky tvy kolac s jablky a pudinkem recept kolac sz jablek a podinku buchta s jablky a pudinkem koláč s jablky jablkovy kolac s pudingom jablkový koláč skakaovým pudinkem

Suroviny: mouka hladká, máslo, cukr krystal, vejce, mléko, prášek do pečiva, cukr vanilkový, jablko, cukr krystal, pudink kakaový, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Jablkový koláč s kakaovým pudinkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O68L