

Bábovka s jablečnou vlákninou a čokoládou
Suroviny
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek cukru
- 3 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 citrón kůra
- 1/2 hrnku jablečné vlákniny
- 1 hrnek oleje
- 1 hrnek mléka
- 1 hrnek nahrubo nakrájené hořké čokolády
Postup přípravy receptu
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny.
Poté přidáme olej a mléko a postupně vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, citrónovou kůrou a jablečnou vlákninou.
Nakonec dáme do těsta nakrájenou čokoládu.
Pečeme ve vymazané a vysypané bábovkové formě - každý dle vlastních zkušeností se svojí troubou.Já jsem bábovku pekla 3/4hodiny na horhovzduch.
Poznámka od kuchařky
Jablečnou vlákninu koupíte ve zdravé výživě, ale také ve větších supermarketech.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bábovka s jablečnou vlákninou a čokoládou
-
jojo, zahusti a ochuti po jablkach, to jsem doufala ze na to bude. Mela jsem ji koupit, kdyz tak az za rok
-
zuzun:tak asi úplně místo mouky to si myslím, že ne. Jinak to má chuť jablek a těsto jakoby zahustí. Vlákninu používám do bílého jogurtu, do pomazánek, do tvarohu....jako doplněk stravy....mimo jiné napomáhá správnému trávení
-
tu vlakninu jsem u nas videla, ale bohuzel nekoupila. Nevim na co je to dobry, jaky to dela rozdil v chuti, nebo v kaloriich treba? Muze to byt misto mouky? Podobnou babovku taky delam, citronka a jeste cokolada, bod jasny