

Nudličky z hovězích líček na cibuli
Suroviny 3-4 porce
- 4 hovězí líčka
- 2 velké cibule
- bobkový list
- nové koření
- 1 litr masového vývaru
- vepřové sádlo
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Hovězí líčka nakrájíme přes vlákna na nudličky a opečeme zprudka na pánvičce v rozpuštěném sádle, tak, aby se maso zatáhlo. Takto orestované nudličky přendáme do hrnce.
Na výpeku z líček, orestujeme na jemno nakrájenou cibuli. Přidáme společně s kořením (3 bobkové listy, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření) do hrnce k masu a promícháme. Podlijeme vývarem do ¾ masa.
Následně osolíme a opepříme a dusíme pod pokličkou pomalu cca 90 minut, dokud nudličky z líček nejsou úplně měkké.
Poté pro zahuštění přidáme lžíci máslové jíšky a lehce provaříme ještě 10 minut. Podáváme s rýží, bramborem nebo těstovinou.
Poznámka od kuchařky
Velmi jemná záležitost :)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Nudličky z hovězích líček na cibuli
-
-
chocolate:ďakujem za vysvetlenie
-
cecilka:Veverka je tzv. reznicka svickova, tedy druh hoveziho masa, vhodny i na steaky
.
-
hosta:dosť zle predpokladáš, ale ja skutočne neviem, čo je to "veverka"
. Je to niečo od chvosta
-
cecilka:
předpokládám že jsi pochopila, že veverka je druh hovězího masa
-
hosta: Vevericka by mohla byt celkom zaujímavá, skúste dať recept. Vďaka
-
tejaja: Terzka, asi je to preto, ze vsetky licka, najma tie nenasminkovane sa vypredaju velmi rychlo
-
cecilka:Ja som sa svojho času pýtala v rôznych obchodoch u nás, prečo nemajú líčka. Dostala som odpoveď, ktorú tu radšej nenapíšem. Jedla som ich v Čechách, ale nejako ma veľmi nepresvedčili. Ale je to vec chuti.
-
Jestli zrovna reprodukce nevím, můžeš ale zkusit z kližky nebo veverky a upravit dobu přípravy
-
cecilka:
.... tak neexistuje, líčka jsou líčka - nejvíce namáhaný sval -
Colombo65:Je mi to jasné, aj, napr. Dalí bol len jeden, ale jeho reprodukcie kolujú po svete, takže, existuje reprodukcia hovädzích líčok?
-
cecilka:
Všechno lze nahradit, ale originál je jen jeden -
Mám na to obrovskú chuľ, ale čo z toho keď hovädzie líčka u nás nikde na okolí nedostanem
Dajú sa nahradiť aj iným hovädzím mäsom, napríklad môčingom=kližkou?
-
yanull:
Děkuji
-
Tvůj nick je zárukou kvality, proto + 4