Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 643 kJ / 1 110 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 99,40 g |
Tuky | 62,64 g |
Vláknina | 13,80 g |
Cholesterol | 1,94 g |
Sodík | 1,60 g |
Sůl | 4,10 g |
Sacharidy | 33,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřové ledvinky rozkrojíme, vykrájíme kanálky a necháme je takto vymáčet ve studené octové vodě nebo v mléce. Poté je nakrájíme na malé kousky nebo na plátky. Vložíme je do hrnce s horkou vodou a necháme krátce přejít varem.
Krok 2: Spařené ledvinky scedíme a několikrát propláchneme. Uzeninu, pokrájenou na kolečka, dáme do nádoby a orestujeme zprudka na oleji. Pak přidáme pokrájenou bílou část mladých cibulek, které necháme zpěnit. Na tento základ přidáme pokrájené spařené ledvinky, celý kmín. Ledvinky pěkně opečeme po všech stranách. Zaprášíme sypkou červenou gulášovou paprikou, přidáme zázvor a podlijeme trochou horké vody, přiklopíme pokličkou a dusíme. Ke konci dušení přidáme pokrájené papriky a ještě necháme dál dusit doměkka.
Krok 3: Když jsou ledvinky téměř měkké, necháme šťávu vydusit a zasypeme hladkou moukou, kterou opražíme dorůžova. Mouku zředíme vlažnou vodou, dobře rozmícháme a za občasného promíchání dodusíme ledvinky doměkka.
Krok 4: Nakonec omáčku s ledvinkama osolíme a opepříme. Podáváme s rýží nebo s knedlíkem a zdobíme petrželkou nebo zelenou částí mladých cibulek. Můžeme podávat také jen s pečivem.
Zveřejněno 6. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové ledvinky na zázvoru, uzenině a paprikách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kX3E
Moje poznámka
Vepřové ledvinky na zázvoru, uzenině a paprikách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kX3E
Nejnovější recepty
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 1 hodinou
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 19 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 20 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený chřest
Leren před 50 minutami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 57 minutami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 1 hodinou
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 1 hodinou
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 1 hodinou
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 1 hodinou
Veselý kuřecí plátek
Leren před 2 hodinami
Kuřecí nudličky se žampiony
Leren před 2 hodinami
Majonézové kuřecí nudličky
Leren před 2 hodinami
Tématické fráze:
vepřové ledvinky,
vepřové ledvinky pikantní,
jak dlouho dusíme ledvinky aby byly měkké,
ledvinky na zázvoru,
pikantní vepřové ledvinky,
jak dlouho se dusí ledvinky,
recept na vepřove ledvinky,
ledvinky na paprice,
aby ledvinky byly měkké,
spišská omacka,
vepřové pikantní ledvinky,
jak dlouho se dusi vepřové ledvinky,
pikantní ledvinky,
dobré ledvinky,
vepřové ledvinky se zazvorem,
měkké ledvinky,
pikantní vepřové ledvinky s rýží,
recept na dobré ledvinky se zázvorem,
jak dusit ledvinky aby byly měkké,
vepřové ledvinky na paprice
Suroviny:
ledvinky vepřové,
cibulka jarní,
uzenina,
mouka,
pepř mletý,
kmín celý,
sůl,
zázvor,
paprika čerstvá zelená,
koření paprika gulášová,
olej,
olej,
voda
Komentáře (18)
Ledvinky děláme vemi často , hlavně kdy máme štěstí a seženeme je. Moc mne svádí ten zázvor se kterým si je nedokážu představit. Nemohu si ujasnit chuť. Ale jstě to zkusím. Taky dávám sádlo.Zatím máš +bodík 9
Bibinka: mne dnes sedly, jsem nějak přeslazená a už to chtělo změnu,máme je moc rádi Jani
Suslajda: i já napravovala
rebeka:zkusila jsem je dnes jinak, ten zázvor manžel může a tu sušenou chillu papričku si tam šoupne taky