

Zeleninové ledvinky na víně s rýží
Suroviny
- 800 g vepřových ledvinek
- 2 cibule
- 150 g slaniny
- červená gulášová paprika
- kmín
- 2-3 sterilované červené kapie
- 4-6 cherry rajčátek
- 1 KL Dijonské hořčice
- sůl
- pepř
- 2 dcl bílého vína
- petrželka
- hladká mouka
- chilli paprička
Postup přípravy receptu
Ledvinky namočíme přes noc do mléka, abychom se zbavily nepříjemného zápachu. Druhý den je důkladně propláchneme vodou a odstraníme blanky. Ledvinky nakrájíme na proužky a znovu vypereme v další vodě.
Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme vyškvařit, pak vložíme pokrájené cibule a orestujeme, vložíme sterilovanou pokrájenou červenou kapii, víno, malá rajčátka, lžičku hořčice, gulášovou papriku, kmín a okapané pokrájené ledvinky, orestujeme a necháme chvíli podusit a zaprášíme moukou.
Přilijeme vodu, zamícháme a dusíme do měkka. Nakonec vše dochutíme solí a pepřem. Podáváme s rýží. Zdobíme petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Do rýže jsem vložila také kapii i rajčátka. Manžel si přidává chilli papričku.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zeleninové ledvinky na víně s rýží
-
Anna Kocikova:
díky Aničko
-
Ledvinky máme moc rádi
a tyhle věru také nevypadají vůbec zle
Dala bych si
+4
-
1974andrea: Andrejko, to čistí a krájí vše manžel, já pak až ráno vařím, manžel vše musí připravit
-
Ivčo, říkala jsi rychlovky? A už jenom čištění ti musí zabrat spoustu času.
Já sice ledvinky nejím, ale věřím, že to je dobrota
-
Už dlouho u nás nebyly, díky za připomenutí
-
vybusna: ja dám kousky kapie i kousky rajčátek kvůli chuti a barvě, a pak to podávám, ano, někdy slupka jde dolů, můžeš ale rajčátka sloupnout předem,ale já to nechávám takto, máme to rádi, tak, jak to je
-
varilamyskakasicku: zaujimave s tou ryzou, ja som doteraz pridavala len suche koreniny, alebo bujon. s bujonom a vegetou som skoncila a ja jedavam ryzu suchu, takze si ju skusim aj takto ochutit.
a este...nezlezie paradajke v tej ryzi slupka?...a paprike?, alebo ich predtym olupes? -
varilamyskakasicku:
určitě zkusím!!!
Díky za radu!
-
Simona Kucerova: já jsem to do rcp. nepsala, ale vždy to po mléce ještě dám do té kávy a pak vyperu, manžel to také jinak nejí,ale je klídek
-
varilamyskakasicku:Ivo díky!!!!To jsem neslyšela ,ale vyzkouším
Já mám fakt ledvinky radši než játra
jak je uvidím,vyzkouším!!!
-
Simona Kucerova: Simi, ještě jedna možnost, jak se dá odstranit to ,co píšeš, babička vždy posypala ledvinky po opláchnutí mletou kávou, pak je tak nechala 2 hodky a vyprala znovu a ono to funguje více než co jiného. Zkus takto
-
Hned bych si dala ledvinky
,ale nemám na ně štěstí,že by opravdu nepáchly i když je vypreparuji od močovodů,máchám v mléce,tak stejně jsem je nakonec musela vyhodit,je to už dost let a teď když je v řeznictví vidím,já bych si tak dala tuto mňamku
+1
-