Pikantní ledvinky s mrkví a rajčátky

Ivace64 Kuchařka: Ivace64

Pokrmy z vnitřností 10 názorů

Suroviny

1000 g vepřových ledvinek
2 mrkve
4 cherry rajčátka
olej
1 velká cibule
sůl
150 g uzené slaniny
1 PL rajčatové šťávy
špetka kayenského pepře
libeček
+ mléko nebo ocet na naložení
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Ledvinky dáme na noc do mléka (octa). Po této době ledvinky pokrájíme, odstraníme kanálky, propláchneme je ještě několikrát v čisté vodě.

  2. V tlakovém hrnci zpěníme na rozehřátém oleji pokrájenou cibulku, orestujeme ji dozlatova, přidáme orestovat i slaninu. Vložíme pokrájené ledvinky a zamícháme.

  3. K ledvinkám přidáme kolečka mrkve. uzenou papriku, rajskou šťávu, špetku kayenského pepře, lístky libečku a zalijeme vodou.

  4. Uzavřeme tlakový hrnec a tlakujeme cca 18 minut. Po této době vypustíme z tlakového hrnce páru, přidáme k ledvinkám nakrájená rajčátka. Ochutíme solí. Zahustíme podle potřeby hladkou moukou, rozmíchanou ve vodě a vše ještě povaříme cca 10-12 minut. Podáváme s rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 109 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pikantní ledvinky s mrkví a rajčátky

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Ivace64: S radosťou. :-K

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64(autor receptu)

    tejaja: děkuji za radu:-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Ivace64: no, uvidíme :-)

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64(autor receptu)

    Jana Remkova: Jani, zkus někdy dát do mléka s octem, zatím největší úspěch, díky:-K

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64(autor receptu)

    jemmy: zkus je, pak písni, děkuji :-K

    Odpovědět

  • jemmy jemmy(neregistrovaný)

    <3Hodne dlouho jsem ledvinky nedelala,ja namacim taky prez noc do mleka.Tyto ledvinky muzou byt moc dobre:-K:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Ledvinky dávám na noc většinou do kyselého mléka :-). Miluji tuhle dobrůtku :-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Ivace64: Ak nemáš čas, aby hrniec prechladol sám, tak na odstavený hrniec na príklop daj utierku namočenú v studenej vode. Hrniec sa rýchlo ochladí, para skondenzuje. ;-)

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64(autor receptu)

    tejaja: díky,zkusím příště, někdy nevypouštím, někdy ano, podle času, jela jsem na oční a chtěla jsem manželovi dokončit oběd, tak díky za radu:-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    My sme vždy najprv odstránili kanáliky, až potom namočili do mlieka. Ale asi je každý zvyknutý inak. Z tlakového hrnca nikdy nevypúšťam paru, ale nechám ho prirodzene prechladnúť, aby sa otvoril sám. Ono v pare sú aj ostatné látky, nielen voda, ktoré vypustím do ovzdušia, pri prirodzenom chladnutí sa opäť skvapalnia a ostanú v pokrme. ;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: ledvinky v tlakovem hrnci recepty na ledvinky