Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 948 kJ / 1 900 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,71 g |
Tuky | 93,27 g |
Vláknina | 36,00 g |
Cholesterol | 514 mg |
Sodík | 802 mg |
Sůl | 1,72 g |
Sacharidy | 178,07 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve si namočíme 50 g brusinek do vína s hřebíčkem. Můžeme nechat i přes noc. Bažanta pořádně dočistíme, omyjeme, osušíme.
Krok 2: Vezmeme plátky slaniny a snažíme se jí opatrně nastrkat pod kůži bažanta.
Krok 3: Dále si maso osolíme, opepříme a necháme chvíli odpočívat.
Krok 4: Zbytek slaniny si nakrájíme nadrobno. Do pánve si dáme kousek másla, bobkový list, 3 kuličky jalovce, nového koření, celého pepře, 3 lístky šalvěje.
Krok 5: Přidáme nakrájenou slaninu a zvolna opékáme. Když je slanina opečená vyndáme koření, přidáme 1 1/2 nakrájeného jablka na kostky.
Krok 6: Z vína vyndáme brusinky, přidáme na pánev a dusíme asi 3 minuty.
Krok 7: Nakonec vše osolíme, opepříme a necháme zchladnout.
Krok 8: Nakrájené rohlíky dáme do mísy, přidáme udušená jablka, vejce a vše řádně promícháme. Je-li nádivka příliš hustá přidáme trochu mléka.
Krok 9: Bažanta naplníme nádivkou a zašijeme ho, nebo sepneme jehlami.
Krok 10: Víno nalijeme do pekáče, přidáme zbytek jablek nakrájených na plátky.
Krok 11: Dále do pekáče dáme zbytek sušených brusinek, koření a naditého bažanta.
Krok 12: Na bažanta dáme plátky másla.
Krok 13: Pekáč vložíme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme přiklopené asi 60 minut.
Krok 14: Dále pečeme odklopené dokud není maso měkké. Maso průběžně poléváme vypečenou šťávou.
Zveřejněno 5. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený bažant s jablečno-brusinkovou nádivkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GWLy
Moje poznámka
Pečený bažant s jablečno-brusinkovou nádivkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GWLy
Nejnovější recepty
Cottage pizza s celozrnnou moukou
Přidáno před 3 hodinami
Minimuffinky
Přidáno před 15 hodinami
Zapékané pirohy
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
Přidáno před 19 hodinami
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Přidáno před 20 hodinami
Husí prsa s bramborovo-hráškovým pyré
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rebarborový koláč
Eva S. před 1 hodinou
Pochoutkový salát II
Lasagnesesyrem před 1 hodinou
Domácí pletýnky
Zinzi před 1 hodinou
Luxusní a rychlý makovník
Nanina před 2 hodinami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Nellach před 3 hodinami
Tvarohové řezy s broskvemi
JanaRas před 3 hodinami
Kulajda se sušenými houbami
Moanka před 13 hodinami
Pečená bylinková vepřová kýta
Tomas_K před 14 hodinami
Sváteční maková bábovka
Eri86 před 14 hodinami
Svěží jahodový dort
Lauri74 před 15 hodinami
Tématické fráze:
nadivka do bazanta,
bažant recept,
pečený bažant,
pečený bažant s jablky,
bažant s jablky,
recept na bažanta,
recepty na bažanta,
bazant recepty,
brusinková nádivka,
recept na pečeného bažanta,
bažant s nádivkou,
pečený bažant recepty,
recepty z bažanta,
recept bazant,
bažant s brusinkami,
bažant pečený s jablky,
pečení bažanta,
oběd z bažanta,
pečený bažant recept,
nadivka s brusinkami
Suroviny:
bažant,
slanina anglická,
máslo,
sůl,
pepř mletý,
jablko,
brusinky sušené,
koření nové koření,
jalovec,
pepř celý,
bobkový list,
šalvěj,
víno červené suché,
koření hřebíček,
rohlík,
vejce
Komentáře (25)
Anna Kocikova:děkuji