Pracny
Ořechové pracny jsou tradiční cukroví, které pekly už naše prababičky. Příprava není složitá, ale neobejdete se bez formiček. Upečte je nejlépe o prvním adventu, na vánočním stole budou proleželé a na jazyku se pak jen rozplynou.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 23 488 kJ / 5 614 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,56 g |
Tuky | 341,80 g |
Vláknina | 29,55 g |
Cholesterol | 714 mg |
Sodík | 21 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 546,09 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 12. 2015 13:46
Super recept, šly krásně ven z formiček.
4. 12. 2014 11:42
Naprosto skvělý recept
15. 12. 2013 13:35
Do pracen dávám vždy 100%ní tuk a pak jdou stoprocentně vyklepnout z formiček
10. 12. 2013 18:14
Annie:
klidně to nechte zatím "u ledu", možná přibudou ještě další nepodarky a asi tak na Šimona dejte vše do pytlíku, trošku to pošlapte (ne na prach!) přidejte zbytky krémů, čokopolev, ale hlavně pro spjení "marmeládu",pak do toho cákněte rumu (ať si svišti zvykají už od mala) a můžete přidat rozinky a vůbec kde co. Můžete vedle nepečených kuliček plnit do lineckých košíčků, mezi kolečka atd. atd.
Když to rozetřete na piškotový plát máznutý džemem tak to má trvanlivost 2-3 dny, před podáváním nazdobíte šlehačkou, tak vám ruce urvou a příště vám bude toho "odpadu" chybět ...a říká se tomu SVĚŽENKY
klidně to nechte zatím "u ledu", možná přibudou ještě další nepodarky a asi tak na Šimona dejte vše do pytlíku, trošku to pošlapte (ne na prach!) přidejte zbytky krémů, čokopolev, ale hlavně pro spjení "marmeládu",pak do toho cákněte rumu (ať si svišti zvykají už od mala) a můžete přidat rozinky a vůbec kde co. Můžete vedle nepečených kuliček plnit do lineckých košíčků, mezi kolečka atd. atd.
Když to rozetřete na piškotový plát máznutý džemem tak to má trvanlivost 2-3 dny, před podáváním nazdobíte šlehačkou, tak vám ruce urvou a příště vám bude toho "odpadu" chybět ...a říká se tomu SVĚŽENKY
10. 12. 2013 15:28
Annie: řešení existuje, už je to upečené, takže doporučuju drť smíchat např. s rumem, nebo zředit jen vodou, pokud je to i pro děti, a udělat kuličky. Ty se dají obalit v kokosu, čokoládě atd. prostě budete mít nepečené cukroví. Nic si z toho nedělejte, že to nešlo vyklopit, příště se to povede a tohle prostě využijte takto a ještě se tvařte, že to byl úmysl, úspěch je zaručen
10. 12. 2013 15:24
Tak těsto je na chuť dobré, ale z formiček jsem nedostala ani jednu, teď vymýšlím co s miskou pracnové drti
10. 12. 2013 09:12
Včera jsem je úspěšně dopekla , formičky jsem vymazávat nemusela, krásně se vyklepávaly. Pracny jsou vynikající .
8. 12. 2013 18:39
Těď jsem je dopekla nemají chybu. Díky za recept.
5. 12. 2013 16:00
Děkuji.
5. 12. 2013 15:56
Denny: Já nechávám aspoň hodinu
5. 12. 2013 14:52
Těsto se nemusí nechat odležet do druhého dne?
4. 12. 2013 20:38
mám podobný recept od dědečka, tak přidám jen fotku , jsou skvělé
4. 12. 2013 15:36
Jana Jelínková: cca na 200 stupňů asi 8-10 min v rozehřáté troubě
4. 12. 2013 11:06
Jana Remkova:
Dobrý den, na kolik stupňů jste je pekla a kolik cca minut?
Dobrý den, na kolik stupňů jste je pekla a kolik cca minut?
30. 11. 2013 13:04
Přidávám ti foto. Receptů na pracny-medvědí tlapky je tady hodně a tak nebudu vkládat další. Já mám recept od mojí mámy už 30 let starý Ještě ohledně toho vymazávání formiček. Nikdy jsem je nevymázavala, ale bacha na tuk. Jakýkoliv jiný, než Hera, nebo máslo by problém mohl dělat. Například Stela obsahuje hodně vody a pak to opravdu nejde z formiček ven
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 10 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 13 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 16 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 19 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 31 minutami
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 38 minutami
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 42 minutami
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 47 minutami
Šlehačkový beránek
RADULKA13 uvařila před 50 minutami
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 6 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 9 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 10 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 11 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Nejoblíbenější cukroví Josefa Maršálka: Ořechy vylepšené kokosem, pracny s malinami a dokonalé linecké vás dostanou
Kalendář vánočního pečení 2022: Kdy se pustit do pečení perníčků, kdy zadělat na linecké a jak na krémy? Přehledný manuál + recepty
Další recepty
Tématické fráze: nejlepší recept na pracny cukroví pracny pracny cukroví recept těsto na pracny vanoční pracny medvědí pracny nejlepší pracny pracny vanocni cukrovi ořechové pracny pracny těsto recepty pracny cukrovi vánoční cukroví pracny pracny ořechové pracnové těsto vánoční pracny recept výborné pracny recepty na pracny vánoční cukroví pracny těsto vánoční cukroví nejlepší recepty pracny cokoladove pracny
Suroviny: máslo, mouka hladká, cukr moučkový, ořechy mleté, kakao, skořice mletá, koření hřebíček, cukr moučkový, cukr vanilkový
Pracny
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrvG
70 názorů