Pasiáns
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 5 444 kJ / 1 301 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,02 g |
Tuky | 1,42 g |
Vláknina | 3,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 201 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 298,31 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
tak tohle jsem vyhrabala po mamce a abych řekla pravdu, kdybyste ho nepřipomněli v komentářích, ani bych si na něj nevzpomněla. Fotky klidně přidejte, já bych ho chtěla taky udělat, ale ten čas....
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 1. 2009 14:05
Z této hmoty lze tvarovat i písmena a číslice a další ornamenty ,které po upečení se dají použít i jako ozdoby na dorty , tvarovat musíme tenkou trubičkou nebo kornoutkem na vymazaný a moukou posypaný plech.
7. 12. 2008 20:22
Aha a pod jakým názvem? Ten druhý, co jsem tady napsala je trochu jiný než ten tvůj.
6. 12. 2008 21:59
Oli, ale on už je v receptech
6. 12. 2008 21:07
tak jsem na zenax.cz našla ještě tenhla recept: CUKROVÍ PASIÁNS
2 bílky
140 g krystalového cukru
1/8 l černé kávy
100 g hladké mouky
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Cukr zalijeme scezenou černou kávou a uvaříme hustý sirup, který ihned lijeme za stálého šlehání do sněhu. Sníh se sirupem ještě dobře prošleháme (nesmí téci). Ke sněhu přimícháme mouku a necháme těsto vychladnout. Chladným těstem naplníme plátěný pytlík s menší trubičkou a formujeme na vymazaný a moukou vysypaný plech různé tvary. Možná lepší než vymazávat, je dát pačící papír. Plech necháme asi 1 hodinu na teplém místě stát a potom pečivo pomalu usušíme v mírně vyhřáté troubě.
2 bílky
140 g krystalového cukru
1/8 l černé kávy
100 g hladké mouky
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Cukr zalijeme scezenou černou kávou a uvaříme hustý sirup, který ihned lijeme za stálého šlehání do sněhu. Sníh se sirupem ještě dobře prošleháme (nesmí téci). Ke sněhu přimícháme mouku a necháme těsto vychladnout. Chladným těstem naplníme plátěný pytlík s menší trubičkou a formujeme na vymazaný a moukou vysypaný plech různé tvary. Možná lepší než vymazávat, je dát pačící papír. Plech necháme asi 1 hodinu na teplém místě stát a potom pečivo pomalu usušíme v mírně vyhřáté troubě.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 2 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 11 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 14 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 17 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
Fitulka uvařila před 6 minutami
Zeleninová polévka s cizrnou
Mafia uvařila před 11 minutami
Krtkův dort na plechu
ibidasova@centrum.cz uvařila před 55 minutami
Medové máslo
marekbertha uvařil před 1 hodinou
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 1 hodinou
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 2 hodinami
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 2 hodinami
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 2 hodinami
Šlehačkový beránek
RADULKA13 uvařila před 2 hodinami
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Patricijský velikonoční knedlík podle knedlíkového mistra Petra Kosinera je plný bylinek, zajímavou chuť mu dodávají játra
Jak pěstovat pastiňák? Podobně jako další kořenovou zeleninu, jen pozor na alergické reakce
Další recepty
Tématické fráze: pasiáns cukroví cukroví pasiáns karty pasiáns on line pasiáns pečivo pečivo pasians pasian cukroví recepty susenky pasians dort karty pasian cukroví cukroví pasián pasiáns.cz passians pasians sušenky pasians on line cukroví karty pasiáns-cukroví cukroví pasianky pasians-recept lze upéct cukroví bez tuku pasiánky recept
Suroviny: bílek, cukr moučkový, mouka hrubá, káva černá, tuk, mouka hrubá
Pasiáns
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9zD
19 názorů