Jehněčí žlázy s rajčatovo-hořčičnou omáčkou

tejaja Kuchařka: tejaja

Doba přípravy: 50 min + marinovanie 2 porce Pokrmy z vnitřností 11 názorů

Suroviny

2 jehněčí žlázy
1 dl mléka
2 dl rajčatového pyré
4 lžíce francouzské hořčice
sůl
pepř
3 lžíce oleje
1 dl vývaru (ne bujón)
1 cibule
4 stroužky česneku
1 dl mléka
1 lžíce hladké mouky
olej
ocet
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Dobre umyté a odblanené žľazy narežeme najprv na polovice, potom na plátky. Zalejeme mliekom a necháme v chlade postáť cca 3 hodiny.

  2. Potom mlieko zlejeme, pridáme paradajkové pyré, horčicu, olej, soľ a korenie, premiešame a dáme do chladu cez noc odstáť.

  3. Na troche oleja orestujeme narezanú cibuľu a na plátky narezaný cesnak. Pridáme žľazy s celou omáčkou, prilejeme vývar a pomaly dusíme asi 20 minút.

  4. V mlieku rozhabarkujeme múku, vlejeme k žľazám, premiešame a necháme asi 15 minút pomaličky variť.

  5. Odstavíme a ochutíme jemne octom.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jehněčí žlázy s rajčatovo-hořčičnou omáčkou

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Vaclav Fronek: kupujeme celé jahňa, ktoré si dávame do mrazáku:-D Aj s vnútornosťami. A keďže sestra toto nemusí, máme žľazy z 2 jahniat :-D;-)

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Býčí jsem už dělal. Na omajdu i jako řízek, ale že se dají sehnat JEHNĚČÍ to ani nevím. Snad někde v oblasti kde se více pěstují ovečky ? Ale máš +bodík 5

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Týý jo!! Terezko, býčí jsem už dělala, ale tyhle jehněčí jsem ještě snad ani neviděla!!:-O

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Já žlázy ještě nikdy nedělala, ale lákají mne:yes:+

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    tejaja:Terezko, ty řádíš na samý večer, že by jako taková inspirace před spaním:-?:-D Mám ráda žlázy býčí, tak proč ne jehněčí, když je to obojí se stejnou funkcí že;-) Máš 3.boda:yes:

    Odpovědět

  • x.XXX.x x.XXX.x

    srettka: :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • marianne marianne(neregistrovaný)

    srettka: :-D:-)):-p

    Odpovědět

  • srettka srettka

    tejaja:bože, mě tie guľe načisto oslepily:-O, že jsem si popletla i druh přežvýkavce, z ovčího batolete jsem udělala mladého býčka:-O no, ty rumbakoule mě nesvědčej:-8:-))

    Odpovědět

  • jirholu jirholu

    srettka: :-D:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    srettka: :-D:-D:-D jahňa, teda chlapček od ovečky :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • srettka srettka

    O DÝÝÝJO:-O to jsou guľe:-O ty jsou sloní??:-)) páč esli je nosíl býček, tak tahal snad po zemi, ne?:-))
    fajnšmekrum dobrou chuť, bejčkům oupřímnou šoustrast:-8:-D

    Odpovědět

Tématické fráze: jehněčí žlázy ovčí žlázy ovci zlazy ovci zlazy recepty recepty ovci zlazy kozí zlazy recepty jehněčí žlázy recept ovčí žlázy jídlo beraní žlázy recepty jehněčí žlázy recepty jehněčí na hořcici jehněčí žlázy recepty na beraní žlázy beraní žlázy recept pečené ovčí žlázy ovce s hořčičnou ovčí žlaza mohu kuchyňsky zpracovat jehněčí žlázy? ovčí zlazy recept čištění jehněčí žlázy