Jehněčí žlázy a brambory s tajemstvím

tejaja Kuchařka: tejaja

Doba přípravy: 40 min + odležanie 2 porce Jiné maso 8 názorů

Suroviny

2 ks jehněčích žláz
2 plátky tvrdého sýra tylžského typu (na Slovensku je to Volovec)
2 plátky prorostlé slaniny
3 cibule
4 stroužky česneku
(10 cm) kousek pórku
koření 4 barev
sůl
Worcester
6 větších brambor
50 g uzené slaniny
grilovací koření
olivový olej
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jahňacie žľazy rozrežeme tak, aby polovice držali spolu, na tzv. motýlika ( viď obr. ). Posypeme čerstvo namletým korením, pokvapkáme worcestrom a posolíme. Necháme v chlade postáť cca 2 hodiny.

  2. Každú žľazu naplníme zloženým plátkom syra, opäť spojíme do celku, obalíme v slanine a uložíme na pekáč. Obložíme na kúsky narezanou cibuľou, na kolieska narezaným pórom a podlejeme trochou vody. Zakryjeme alobalom a v rúre pečieme pri 200°C 10 minút.

  3. Zemiaky ošúpeme a celé uvaríme v osolenej vode po polomäkka ( v kuchte 5 min ). Potom ich rozrežeme po dĺžke na polovice a v oboch vyrežeme jamku. Do jamky vložíme kocku slaniny a zemiaky spojíme.

  4. Takto upravené zemiaky poukladáme okolo žliaz. Pokvapkáme olejom a posypeme grilovacím korením. Prelisujeme cesnak a pridáme ho do výpeku. Ak treba, prilejeme trocha vriacej vody ( nie veľa, tekutiny nemá byť veľa ).

  5. Pekáč vložíme späť do rúry, prepneme na gril a grilujeme cca 10-15 minut. Podávame so zeleninou alebo zeleninovým šalátom.

Poznámka

Možno použiť aj iný syr, podľa chuti, ja mám rada Volovec http://www2.milkagro.sk/index.php?page=240&type=bl...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jehněčí žlázy a brambory s tajemstvím

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Terezko,tak u nás by jsi touhle parádní baštou zabodovala:-*:yes:Jahněčí nemám,ale v mrazáku jsou ještě od býčka;-)Máš to moc hezky vychytané:-p:-K:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Bibinka: Janka, máš pravdu, gule ako gule :yes::-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Terezko, žlázy miluju, i když zrovna jehněčí jsem nikdy neměla, ale myslím, že takový rozdíl v tom nebude-koule, jako koule ne:-? Ale není je kde sehnat:-( Máš 6.bod:yes:

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Mám bejčí už koupené a budou tento týden ale trochu jinak. K jehněčím se nemám šanci dostat. +bodík 5

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Jana Remkova: Janička áno :-) Sú jemnejšie ako býčie, asi je to vekom zvieraťa.
    hanes24: Pravdaže môžeš tak upraviť aj býčie, tým, že sú väčšie, sa ti to bude aj lepšie plniť syrom, nebude to tak utekať ;-)

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    :yes::yes:Pro mě beznadějně nedostupné, ale mohu tak upravit i býčí:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Holka, teda, to musí být zajímavé:-O. Žlázy miluju, takže by to problém stopro nebyl, jen jsem nevěděla, co si představit pod pojmem sýr tylžského typu i jsem guglila, hurá, už vím :-D:-D:-D:-D:-D, je k dostání v tesku, hned je přepadnu;-);-);-), jo děkuju nejen za parádní recept, ale i za rozšíření obzoru ohledně sýrů:yes::yes::yes::yes::-p

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Terezko, žlázy..to jsou koule?:-D Býčí miluji, ale z jehněte jsem snad ještě ani neviděla!!

    Odpovědět

Tématické fráze: jehněčí žlázy jehněčí koule jehneci zlazy recept jehneci zlazy recepty jehněčí žlázy jehneci zlazy gril skopove zlazy jehněčí koule recept recept jehněčí žlázy žlázy jehněčí recept na býčie žlazi jahněčí kýta recept na řízky z býčích žlází jehne koule recepty postup pripravy jehnecich zlaz mohu kuchyňsky zpracovat jehněčí žlázy? bejci zlazi jahneci peceny krk recept býčí žlázy v celku jehněčí žlázi