Dezert s mascarpone a jahodovou omáčkou
Pestře barevný pohárek udělá radost při rodinné oslavě, nebo jako sladká tečka po nedělním obědě. Chutný krém z mascarpone, lehce zahuštěná jahodová vrstva odpíchnutá svěže zeleným kiwi - prostě nádhera i na pohled.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 524 kJ / 2 037 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,46 g |
Tuky | 173,45 g |
Vláknina | 2,06 g |
Cholesterol | 267 mg |
Sodík | 336 mg |
Sůl | 0,27 g |
Sacharidy | 101,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ingredience na krém vyšleháme ve vyšší nádobě do husté hladké konzistence.
Krok 2: Do kastrůlku dáme nadrobno pokrájené jahody, přidáme cukr, limetkovou šťávu i kůru, přilijeme trochu vody a provaříme do jemného rozvaření.
Krok 3: Ve troše studené vody rozmícháme škrob a přilijeme ho k jahodám. Směs zlehka zahřejeme, aby omáčka zhoustla. Poté necháme vychladnout.
Krok 4: Na dno sklenic rozdrobíme korpus nebo sušenky do výšky asi 1 cm. Z půlky pomeranče vymačkáme šťávu, do ní nastrouháme omytou pomerančovou kůru a pokropíme rozdrobený korpus.
Krok 5: Na korpusový základ jemně rozprostřeme vrchovatou lžíci krému, poté1 lžíci jahodové omáčky a posypeme kostičkami kiwi.
Krok 6: Znovu opakujeme vrstvení krémem, jahodovou omáčkou a kostičkami kiwi, dokud nevypotřebujeme suroviny.
Krok 7: Můžeme dozdobit kuličkami Rafaela. Servírujeme po vychladnutí.
Zveřejněno 17. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dezert s mascarpone a jahodovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7JRQ
Moje poznámka
Dezert s mascarpone a jahodovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7JRQ
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 16 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 21 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno 20. 8. 2025 04:40:10
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno 19. 8. 2025 22:56:11
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno 19. 8. 2025 22:26:09
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno 19. 8. 2025 21:49:47
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cottage s banánem a jablkem
vojfrancezska před 1 hodinou
Vepřová pečeně na tymiánu
E. J. K. před 10 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 11 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 11 hodinami
Svíčková na smetaně
Pozde před 13 hodinami
Hovězí na pepři
Pozde před 13 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 13 hodinami
Francouzské brambory
jjj82 před 14 hodinami
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
Uttinka před 14 hodinami
Obyčejný hrnkový chleba
Lucie Hertlova před 14 hodinami
Tématické fráze:
dezert z mascarpone,
dezert s mascarpone,
dezerty z mascarpone,
dezerty s mascarpone,
mascarpone dezert,
jahody s mascarpone,
mascarpone s jahodami,
dezerty z maskarpone,
mascarpone s jahody,
dezert s mascarpone a jahodami,
dezert s maskarpone,
dezert mascarpone,
maskarpone s jahodami,
desert z mascarpone,
recepty dezert z mascarpone,
mascarpone jahody,
moučníky s maskarpone,
deserty z mascarpone,
dezerty s maskarpone,
dezert z maskarpone
Suroviny:
korpus piskotový,
pomeranče,
kůra pomerančová,
mascarpone,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
ztužovač šlehačky,
jahody,
cukr hnědý,
solamyl,
kiwi,
rafaelo
Komentáře (21)