Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Bramborový guláš alias buřtguláš zná snad každá hospodyňka. Je to rychlá a vydatná záchrana, která spolehlivě zasytí a uspokojí i mlsnější jazýčky. Někdo má raději řidší polévkovou konzistenci, ale za zkoušku rozhodně stojí i tato krémová, která nás svou jemnou chutí okouzlí.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 7 962 kJ / 1 903 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 85,80 g |
Tuky | 128,19 g |
Vláknina | 19,46 g |
Cholesterol | 340 mg |
Sodík | 4,23 g |
Sůl | 10,25 g |
Sacharidy | 94,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento guláš je opravdu poctivý, hustý, jemně smetanový a s vynikající chutí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 2. 2024 21:11
Tesco: I to se někdy stane, ale příště si už dá člověk pozor. Tak máte guláš pro sebe i na zítřek a dětem to chtělo udělat nějakou rychlovku, třeba palačinky.
29. 2. 2024 20:00
Přehnal jsem to s palivou paprikou :( deti to moc neocenily :)
11. 2. 2024 13:26
Super recept děkuji
27. 1. 2024 12:12
Guláš jako takový dobý, ale chtěl bych vidět ty 4 jedlíky, co sní každý jednu porci. To je tak pro 8 lidí nebo na dva dny...
7. 10. 2023 10:46
Přidávám ještě papriky a rajčata, česnek do všeho až na závěr po vypnutí. Smetanu ne.
11. 9. 2023 11:20
JosefZeravicky: Také nakupuji maso a uzeniny u firmy Makovec. A mají nejlepší škvarky.
16. 3. 2023 15:24
Výborný
15. 2. 2022 14:39
DOBRÝ DEN,
to vyjádření pana znalce jsem hledal, ale nenašel, a tak se plně sváma ztotožňuju.
Psával jsem i do jiných ,,stremových ,, kulinařin, ale tam je to samá hrubost a plno ,,nevybíravin,, .
Pokud jste hoho ,,znalce ,, vymazala, je dobře.
Teď k tomu receptu, dělávám velmi podobný, jen pečlivě vybírám ten takzvaný ,,buřt,, . Nedávno jsem koupil ve slevě špekáčkový, ale ten byl plno pomletých kostí, tak už nikdy, stejně jak ostravské klobásy- byly plné křupek a kostiček.
U nás je MAKOVEC a prdává vynikající zabíjačkový kabanos.
Jen drobnost, nezaprašuju moukou, ale světlou jížkou, ta mi více zajistí změny chutě jinou než moukovou.
A jestli tam dáváte smetanu, to je přece věcí autora a ostatní , pokud se slušně vyjádří, tak je to návod pro využití či ne.
Příští týden jej udu dělat, tak zkusím tu smetanu.
,,toš tak,,
to vyjádření pana znalce jsem hledal, ale nenašel, a tak se plně sváma ztotožňuju.
Psával jsem i do jiných ,,stremových ,, kulinařin, ale tam je to samá hrubost a plno ,,nevybíravin,, .
Pokud jste hoho ,,znalce ,, vymazala, je dobře.
Teď k tomu receptu, dělávám velmi podobný, jen pečlivě vybírám ten takzvaný ,,buřt,, . Nedávno jsem koupil ve slevě špekáčkový, ale ten byl plno pomletých kostí, tak už nikdy, stejně jak ostravské klobásy- byly plné křupek a kostiček.
U nás je MAKOVEC a prdává vynikající zabíjačkový kabanos.
Jen drobnost, nezaprašuju moukou, ale světlou jížkou, ta mi více zajistí změny chutě jinou než moukovou.
A jestli tam dáváte smetanu, to je přece věcí autora a ostatní , pokud se slušně vyjádří, tak je to návod pro využití či ne.
Příští týden jej udu dělat, tak zkusím tu smetanu.
,,toš tak,,
15. 1. 2022 19:35
Ta smetana tam nemá co dělat, to potom není guláš. A jinak pro jistého pána: síla guláše dle tmavosti cibule se dělá u MASOVÉHO guláše, ne u párkaře.
2. 11. 2021 10:25
mňam, mnam
19. 8. 2021 14:50
Výborný
17. 8. 2021 14:02
Děkuji zá báječný recept. Vařívám ho už pravidelně na všechny letní brigády a chlapi si vždy pochvalují, jak je to báječné jídlo do veder. Polévka a hlavní chod v jednom. A moje děti ho milují.
17. 6. 2021 22:17
Moc nám chutnalo
16. 4. 2021 15:27
znalec: možná jste "znalec", snad opravdu se vám tento recept nelíbí, ale...takto se tu nikdy nemluvilo (nepsalo) a mluvit a psát nebude. I negativní komentář se dá napsat zcela normálně a slušně.
16. 4. 2021 12:35
Dneska vařený přesně podle Vás, jste šikulka. Recept je skvělý, je to naprostá klasika, rychlovka, levné jídlo, co zasytí. Prostě, jak píšete klasický bramborový guláš & buřtguláš, kdo v tom hledá jiné zázraky, musí na jiné recepty. Když budu chtít segedín nebo, jak já vařím klobásové zelí se smetanou, najdu si jiný recept. Dneska tedy takhle a recept na 5 hvězdiček .
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 12 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 13 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 14 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 21 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 8 hodinami
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 9 hodinami
Rychlý koláč z kyselého mléka.
Adlla uvařila před 9 hodinami
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 9 hodinami
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 10 hodinami
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 10 hodinami
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 11 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 12 hodinami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: buřt guláš s bramborem buřtguláš bramborový guláš nejlepší buřtguláš buřt guláš bramborový guláš podle babičky buřtguláš s brambory burtgulas recept jak vařit buřt gulaš buřtguláš s bramborami recept bramborovy gulas recept recept na buřtguláš buřtguláš s bramborami vuřtguláš buřt guláš recept recept burtguláš bramborový buřtguláš buřgulaš nejlepší bramborový guláš recept na bramborový guláš
Suroviny: uzenina, brambory, cibule, olej, česnek, sůl, pepř, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, majoránka, smetana na vaření, mouka hladká
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rqgL
106 názorů