Bezlepková bublanina z ricotty a jogurtu s jahodami a vaječným likérem

Johanka128 Kuchařka: Johanka128

Dietní recepty , Bezlepkové 1 názor

Suroviny

1 kelímek ricotty (250 gr)
2 vejce
1/2 kelímku hnědého cukru demerara
1 kelímek šáchorové mouky
1/2 kelímku tapiokové mouky
1/2 kelímku čirokové mouky
1/2 kelímku oleje
cca 250 gr bílého jogurtu (1/2 velkého kelímku)
1 vanilkový cukr
prášek do pečiva
5 lžic vaječného likéru
olej a rýžová krupička na vymazání a vysypání plechu
jahody nebo jiné ovoce
drobenka
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme všechny ingredience, vaječný likér přidáme jako poslední.

  2. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.

  3. Poklademe jahodami nebo jiným ovocem a posypeme drobenkou.

  4. Troubu rozpálíme na 200 stupňů. Plech s bublaninou vložíme do trouby a pečeme cca 30 minut, po 10-15 minutách otočíme, aby se bublanina propekla rovnoměrně.

  5. Pokud je potřeba, můžeme poté zvýšit na 230 stupňů a dopéci.

  6. Že je bublanina upečená, poznáme podle toho, že jde od krajů a na párátku nezůstává mokré těsto.

Poznámka

Délka pečení závisí na troubě, já jsem pekla 30 minut na 200 stupňů a pak dalších 30-35 na 230 stupňů. je třeba to hlídat a každých 10-15 minut plech otáčet.

Kdyby se těsto zdálo moc husté, dá se přilít trošku oleje.

Vaječný likér těsto rozředí a zároveň dodá trochu jinou chuť - množství záleží na každém z nás :-) .

Pokud má někdo raději hodně sladké moučníky, může si přidat i cukru, ale hnědý cukr demerara je sám o sobě hodně sladký, proto ho nedávám moc. Buchta je sladká tak akorát.

Mouku, cukr a olej jsem odměřovala v kelímků od ricotty.

Jahody nebo i jiné šťavnaté ovoce můžou pustit vodu, proto to na povrchu může zpočátku vypadat jako neupečené, ale je třeba zkusit těsto uvnitř právě tím párátkem. Když na párátku nezůstane nalepené těsto, je bublanina upečená - při rozkrojení pak se může zdát, že těsto dopečené není, protože může být vlhčí, ale to je v pořádku, může být vláčnější právě tím ovocem.

Čiroková mouka může být světlejší nebo tmavší - já jsem použila tu tmavší, pokud máte světlejší a chcete tmavý korpus, můžete do těsta přidat lžičku kakaa.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bezlepková bublanina z ricotty a jogurtu s jahodami a vaječným likérem

Tématické fráze: buchta z ricotty buchta z ricoty buchta z rikoty bezlepkova boruvkova buchta bezlepková bublanina s s jahodami bezlepkova bublanina recept recept buchta z ricotty buchta s ricotty bezlepkové recepty z ricotty recepty z jahod ricota s jogurem do buchty bublanina z jogurtu fitness bublanina s pudinkem borůvková bublanina bezlepková boruvkova bublanina s ricotta bezlepkova jogurtova buchta bezlepková bublanina s jogurtem bezlepková bublanina fitness bublanina s jogurtem dietní koláč z ricoty