Rychlá huspenina
Nevíte jak využít uvařené vepřové maso? Což takhle zkusit připravit domácí vymazlenou huspeninu? Stačí sáček želatiny, trochu zeleniny a dochutit nálev. S čerstvým chlebem to bude skvělá svačina nebo večeře.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 922 kJ / 698 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 109,23 g |
Tuky | 17,17 g |
Vláknina | 8,20 g |
Cholesterol | 200 mg |
Sodík | 278 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 23,80 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 1. 1. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlá huspenina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZpr
Moje poznámka
Rychlá huspenina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZpr
Nejnovější recepty
Cuketová pomazánka s česnekem a sýrem, vhodné i pro diabetiky
Přidáno před 3 hodinami
Salát z pečených paprik
Přidáno před 4 hodinami
Masové kuličky s letním salátem, mozzarellou a vejci
Přidáno před 6 hodinami
Cuketový koláč se sýrem vhodný i pro diabetiky
Přidáno před 21 hodinami
Ajvar z paprik
Přidáno před 21 hodinami
Vafle z přebytkového kvásku
Přidáno 21. 7. 2025 12:04:15
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodová buchta hrnková rychlá
horackovapetra před 4 minutami
Hanácký salát z červeného zelí
Kerstein před 44 minutami
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Wanilor před 48 minutami
Pikantní pomazánka z cukety
ZboSy před 1 hodinou
Kuřecí v rajčatové omáčce
koczkodanka před 1 hodinou
Cuketová polévka s koprem, sýrem a smaženými vejci
zenikar před 2 hodinami
Špenátová polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
Papucel před 2 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Lemur91 před 2 hodinami
Tématické fráze:
recepty sulc huspenina,
recept na sulc,
sulc recept,
vajíčková huspenina,
vaječná huspenina,
zeleninová huspenina,
kuřecí huspenina,
kočenina,
domácí huspenina,
drůbeží huspenina,
huspenina v tlakovom hrnci,
recept sulc,
huspenina z kolena,
varenie huspeniny,
recepty na sulc,
domácí sulc se želatinou,
huspenina-recept,
vareni huspeniny,
rychlá kuchyně,
studeno recept
Suroviny:
maso vepřové,
okurky sterilované,
cibule,
kapie,
želatina,
lák okurkový,
sůl,
ocet
Komentáře (9)
Obyčajnú huspeninu urobíš varením bravč. paprčiek, kolena, kožiek.Ja dávam neúdené. Nemám presnú mieru, ale tak, aby bol vývar silný. Musíš variť 4-5 hod. pomaly. Mäsko musí odpadávať od kostí /dá sa variť aj v tlakovom hrnci, čím urýchliš varenie, ale to som neskúšala/. Ak začne vrieť, pridaj soľ, 1-2 bobkové listy, mleté korenie, nové korenie, ošúpanú ciľubu 1-2 ks, 4-5 strúčinkov cesnaku. Ochutnaj, či je dosť slaná tak, ako polievku. Ak bude všetko uvarené, vyber naberačkou mäsko. Po vychladnutí ober koleno, podávaj kúsky do misiek, resp. hlbokých tanierov. Ja dávam do kažného taniera najskôr trošku pretlačeného čerstvého cesnaku. Potom to mäsko a zalejem ocedením vývarom huspeninky. Dám vychladnúť! Nie zamrznúť! Niekto dáva do misiek aj mäsko spolu s koškami. U nás, to už nejde, každý chce len čisté mäsko s nálevom huspeniny. Niekto zas dáva do huspeniny aj mrkvu a potom dáva koliesko mrkvy do taniera. Mne sa zdá potom huspenina nasladlá. Ja som zvyknutá na klasiku. Tak dúvam, že sa Ti podarí!!! Dobrú chuť!