Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 193 kJ / 1 241 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 122,33 g |
Tuky | 49,38 g |
Vláknina | 31,65 g |
Cholesterol | 297 mg |
Sodík | 584 mg |
Sůl | 1,15 g |
Sacharidy | 69,55 g |
Postup přípravy
Nejlepší příloha je rýže + hranolky půl na půl. To nám chutná nejvíce, ale když jsem vařila pro focení, měla jsem jenom nové brambory a z těch hranolky jaksi neumím. Knedlík jsem k tomu nezkusila , ale ...
Zveřejněno 24. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Stroganoff dle mé tchýně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BXWW
Moje poznámka
Stroganoff dle mé tchýně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BXWW
Nejnovější recepty
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno před 15 hodinami
Pohanka s jablky
Přidáno před 19 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 21 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno 18. 9. 2025 11:38:51
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďová polévka s pohankou
TondaJ před 7 minutami
Ovocné knedlíky ze spařeného těsta
IvonaSch před 27 minutami
Domácí kmínový chleba
AjkaS před 33 minutami
Kapustičky v kari omáčce
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 49 minutami
Kuřecí smetanový pekáček
mar.bystricka před 1 hodinou
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
janatka před 2 hodinami
Pečená švestková povidla
janatka před 2 hodinami
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
janatka před 2 hodinami
Krůtí játra ve smetaně
rokoko před 3 hodinami
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 3 hodinami
Tématické fráze:
stroganov z falešné svíčkové,
svíčková stroganoff,
řízek stroganoff,
beef stroganoff recept,
kuřecí stroganov originál,
stroganoff recept,
stroganov recept original,
minutky z falesne svickove,
řízek stroganov,
svickova ala stroganoff,
originál svíčková stroganov,
hovězí zadní baby beef recept,
hrníčková kuchařka vodouch,
stroganoff,
svíčková stroganov original,
co je stroganoff,
baby beef recept,
strogonov,
recept stroganov original,
stroganoff recept original
Suroviny:
roštěnec hovězí,
cibule,
žampióny,
smetana na vaření,
mouka hladká,
hořčice plnotučná,
pepř černý,
sůl,
petrželka
Komentáře (34)
Z pohledu současné gastronomie patří Stroganoff mezi minutky… Tento recept odpovídá přípravě z kýty či falešné svíčkové, ale když mám roštěnec jak je psán v surovinách, tak to i jako minutku připravuju. Nejvíc času zabere příprava, ale vlastní úprava je pak opravdu otázka minut. Posledně jsem připravoval ze 2 kg svíčkové a vzalo mi to až "na stůl" (vlastně jsme u sporáku stáli dva – jeden maso kladl do brutvanu, druhý je obracel, posunoval a vyndával) 20 minut.
Rcp je pěkně napsaný, něco bych dělal jinak…, ale myslím, že tady níže by nemělo být slovo „přidáváme“; možná přeformulovat - „děláme po malých dávkách“
„… přidáváme postupně maso a stále mícháme a opékáme /nesmí nám pustit vodu/, proto přidáváme malé dávky, aby se stihlo v másle opéct“
Je to drobnost, ale když se maso dělá po částech, tak se hotové maso z pánve odebírá, protože jinak pustí šťávu (ono ji pustí i tak, ale neztvrdne a zůstane měkké)
Frantiska: Prej s Čiperkou se nebav. Vy jste tady nějaká toprecepťácká morální kazatelka?