Sojová pečeně - vegan

Suroviny 3-4 porce

2 balení sojových plátků
2 kostky zeleninového bujónu
2 cibule
koření (Bolívie nebo Čubrica nebo jakékoliv voňavé na pečení)
rostlinné máslo
sojová omáčka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Dáme si vařit 3 litry vody, dvě kostky bujónu a případně dosolíme, kdyby voda nebyla dost slaná. Když se voda vaří, nasypeme celý obsah pytlíku sojových plátků do vody a vaříme cca 10-12 minut. Poté scedíme, vývar si ponecháme na podlévání, ale vodu z plátku nevymačkáme!

  2. Do pekáče si na dno vyskládáme sojové plátky, na ně poklademe na půlkolečka cibuli, posypeme hojně kořením, posolíme a pokapeme sojovou omáčkou. Navrch dáme cca 4 lžíce rostlinného másla a jednou malou naběračkou podlijeme vývarem, který nám zbyl.

  3. Pečeme přiklopené 20 minut v předehřáté troubě na 160-180°C. Občas zkontrolujeme, podlejeme a já plátky otáčím, aby se opekly z obou stran. Dopékáme nepřikryté zhruba 10 minut. Jako příloha se hodí brambory, kaše nebo jen tak s chlebíkem. :-)

Komentáře k receptu Sojová pečeně - vegan

Tématické fráze: pečené sojové maso sojova pecene pečené sojové kostky pečené sojové plátky recept pečene sójové maso recepty nejlepší recepty na sojové plátky sojove maso pečeně pečené ze sojového masa sojove platky pecene pečené sojové plátky plněné sojové plátky vegan recepty pro vegany recepty zapečené sójové maso sojové maso pečené v troubě omáčka k sojovým platkum sojová pecene vegan sojové kostky recepty pecené v troubě recept sojava pecene vegan recept na pečeně ze sojových plátků