Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klobásky cigárového typu

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

22. 7. 2013 06:07

Suroviny pro 1

1

Nutriční hodnoty

Energie50 665 kJ / 12 109 kcal
Bílkoviny856,22 g
Tuky956,36 g
Vláknina6,70 g
Cholesterol 2,18 g
Sodík 22,83 g
Sůl5,00 g
Sacharidy15,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

pavelk pavelk

23. 7. 2013 08:11

Pohl:Recept máte docela dobrý, ale pracný. Jen kližku bych tam nedával. Pokud chci pravé domácí, tak na kvalitě masa nešetřím.http://www.toprecepty.cz/recept/8991-domaci-klobas...

Pohl

23. 7. 2013 07:51

Cogára také dělám,ale raději klobásy v přírodních střívkách.Maso používám z plece(lze z části nahradit králíkem,zvěřinou apd.),popř.i krkovičku a bůček.Kýta je příliš suchá.Doporučuji udělat vše z čerstvého masa,na 10 kg směsi používám 0,75 kg hovězího,třeba i kližku na spojku,kterou semelu na pastu a přidám O,5 lt vody,do níž jsme rozpustili koření.Většinou dávám základní koření,oříšek dávám také,trochu česneku(moc ne,tak malou paličku)pokud dáme papriku,tak vše také rozpustit ve vlažné vodě.Sůl odvážit přesně v množství 18 gr na 1 kg použitého masa celkem.Někde se uvádí 20 gr,ale uzením se odpaří voda a sůl zůstane.Tak raději méně,odzkoušeno mám 18 gr.Sůl používám Pragandu napůl s obyčejnou solí,chemie raději méně a na probarvení masa to stačí.Potom roztok dám do ledničky(udělám den předem)a zchladím co to jde,někdy přidám i kostky ledu.Hovězí prát potom vyšlehám ručním mixerem za postupného přilévání studeného roztoku až vnikne lepivá hmota,což je jakési pojidlo na masovou směs.Do této spojky zamíchávám nejdříve libové maso až se krásně spojí a lepí na ruce a potom nakonec jen zlehka promísím s tučným výřezem,aby se vše rovnoměrně rozvrstvilo do díla.Předem namočené střívka plním a tvořím vždy pár klobásů,cca 1OO gr.nožička,naskládám do nádoby a dám do lednice uzrát do dalšího dne,kdy se zavěsí do předem vytopení udírny.Nejdříve se udí teplejším kouřem 60-70 st.asi 1 hod a potom douzuji asi 3 hod,studenějším kouřem z bukového dřeva a pilin.Tato doba na uzení klobás je plně dostačujhící,délší doba už zhoršuje vůni uzeného výrobku,je to potom přeuzeno s mírně kyselejší pachutí.Klobásy horké vyndám a necháme rozvěšeny na hůlkách,aby vychládly,já je ještě teplé ponořím do vřelé vody na 10 min.tím je opláchnu,což není na závadu a nechám vychládnout.Ani ty nejdražší klobásy z masného průmyslu se nedají přirovnat,snad na Slovensku,tam jsem si pochutnal.Tak to dělám já:-):-p

Majka8

23. 7. 2013 01:12

Sakra...mňamka neskutečná,jen není udírna:-//

Anna Kocikova Anna Kocikova

23. 7. 2013 00:35

No,to je teda nádhera:-K:-p:yes:

AniCiz

22. 7. 2013 18:55

:-Djj dojdou zelené s jejich rychlostí

pavelk pavelk

22. 7. 2013 17:57

AniCiz: a OD ČEHO JE POŠTA ? :-D

AniCiz

22. 7. 2013 17:52

no kdybys nebydlel daleko- hlásím se:-*:-))

pavelk pavelk

22. 7. 2013 13:02

Nezoufejte, kdo bude mít zájem, po prázdninách se jim budu věnovat ve větším a můžu Vám nabídnout !:-8

pavelk pavelk

22. 7. 2013 13:00

mariana.:Česnek dávám do jiného druhu klobás viz odkaz www.toprecepty.cz/recept/8991-domaci-klobasky/. Tady jsem měl obavu, aby se česnek s muškátem nehádal.:-))
Pavel

pipre pipre

22. 7. 2013 11:08

Teda, ty vypadají báječně a navíc domácí výroba. Paráda!!:yes::yes:+9

monikaK

22. 7. 2013 10:08

vypadají božsky!!!!:-p:-!:-!:-!:yes::yes:

rebeka rebeka

22. 7. 2013 09:06

:-O:-O tak to je pecka:yes::yes::yes: tu voňavou a uzenou chuť.... šmáárjá, to je mučenííí:-8:-D:-D:-D:yes::yes::yes:

Honza 75

22. 7. 2013 08:43

Až budu jednou veliký kluk , tak si taky takové uzené klobásky udělám....:-p:-p;-)

danielle72 danielle72

22. 7. 2013 08:35

Voní až do Mostu :-)):yes::yes::yes:

Bibinka Bibinka

22. 7. 2013 08:27

Pavle, sakryš na ty se tak krááásně kouká, ale raději bych je měla doma, to bych si teda pochutnala:-pmáš je moc pěkný:yes: a dávám ti 4.bod:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: doba a teplota uzení klobásek narážečka na klobásy ruční narážečka na klobásy narážečka klobás jak dlouho udit klobásy klobásy ze skopového masa jak dlouho se udí klobásy uzeni klobasek narazecky na klobasy narážečky klobás délka uzení klobásy teploty při uzení klobás teplota při uzení klobás doba uzení klobás doba uzení klobás narážečka na klobásky streva na klobasky naražečky klobásy teplota uzení klobasek domácí narážečka na klobásy

Suroviny: kýta vepřová, bůček vepřový, kmín celý, pepř mletý, ořech muškátový, rychlosůl, cukr moučkový, střívka skopová

TopRecepty.cz

Klobásky cigárového typu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nmD7