Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rib eye steak s omáčkou z pečeného česneku (medium - medium rare)

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

2. 8. 2013 13:48

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 365 kJ / 326 kcal
Bílkoviny9,60 g
Tuky16,86 g
Vláknina12,60 g
Cholesterol 54 mg
Sodík 78 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy32,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Čas pečení musíte vždy přizpůsobit výšce masa.

Pro ty, kteří začínají se steaky, je ve fotopostupu i jak vypadá vysoký roštěnec a steak z něho. (nechci samozřejmě poučovat zkušené kuchaře a kuchařky, ale třeba se to bude někomu hodit :-))

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Eliza Eliza

8. 8. 2013 23:29

chocolate: Co psát? Nejlépe zkušenosti s receptem, to je pro všechny nejpřínosnější. Nebo zkušenosti s podobnými pokrmy. Nebo cokoli, co se receptu týká. Nebo jednoduše nic, pokud Tě nic nenapadá.

1974andrea 1974andrea

8. 8. 2013 22:41

chocolate:Co to?:-O

chocolate chocolate

8. 8. 2013 22:36

1974andrea:Tak hlavně, že si notujete:-K.
Co psát?

1974andrea 1974andrea

8. 8. 2013 22:26

hosta:Hlavně by měla mít silné dno, aby se dala hodně rozpálit;-)

hosta hosta

8. 8. 2013 22:23

1974andrea: no - pokud by někdo nezkušený chtěl připravovat na lehké levné pánvi ze supermarketu, může mít problém:-)):-(( - ale o tvé kvalitní pánvi vůbec nepochybuji:-D

Eliza Eliza

8. 8. 2013 22:20

1974andrea: To určitě, ale když i to nejlepší maso vrzneš na teflon, tak z toho taky nevzejde nic dobrého... U nás v rodině se litinová steaková pánev dědí...:-)

1974andrea 1974andrea

8. 8. 2013 22:17

Verac:Díky:-K a neboj se toho, všechno je jednou poprvé;-)

Eliza: Dělám je nejen na pánvi, ale i grilu a povedou se vždycky. Rošt pomažu jenom lehce špekem. Ještě víc než na pánvi, záleží spíš na kvalitě masa;-)

Eliza Eliza

8. 8. 2013 22:06

To se mi taky moc líbí, steaky raději připravuji sama, ale musí na to být vhodná pánev, jinak se vůbec nemusí povést...což samozřejmě není tento případ, hned bych si zakrojila a určitě nepřestala, až s prázdným talířem...:-p:yes:

Verac

8. 8. 2013 21:49

No to je paráda:-O:yes: Miluju steaky, ale zatím jsem ho doma taky nepřipravovala, nechám si ho vždycky od někoho připravit pod nosík:-D

1974andrea 1974andrea

3. 8. 2013 22:11

badak:Díky a ať už se brzy uzdravíš a dáš si něco lepšího, než tu nemocniční stravu:-K

Ivčo a Marcelko taky dík:-K

ivulinka ivulinka

3. 8. 2013 21:22

Andri, to je krásná práce a skvost na talíři :yes::yes::yes:

badak badak

3. 8. 2013 13:28

Andrejko, gratuluji, konečně někdo, kdo ví přesně jak se má steak dělat včetně onoho nezbytného "odpočinkového času" po pečení! Zavraždit takový steak může jen horší kvalita masa nebo příliš dlouhá tepelná příprava! Jako alternativu místo česnekovo-pepřové omáčky (která je ale výborná) doporučuji mlsným jazýčkům zkusit jako přílohu na másle usmažený banán, zakáplý trochou polosuchého sherry a lžičkou citronové šťávy - banán na steak a vypečenou šťávu okolo...:-K Posílám bodíky a poklonu, proti mé současné nemocniční stravě je to pěkný kontrast!

rozmarynaH rozmarynaH

3. 8. 2013 09:58

:-p:-p:-p:-p:yes:

1974andrea 1974andrea

3. 8. 2013 08:39

magdalenka:Magdi, nejen, že to jednoduše vypadá, ale jednoduché to přece je;-)

magdalenka magdalenka

3. 8. 2013 08:03

1974andrea: tak ja som ten človek, čo to nevie...skúsila som. Sporadicky chodím na steaky sem http://www.elgaucho.sk/#/sk/menu/jedlo/
Pritom podľa tvojho popisu to vyzerá tak krásne a jednoducho...;-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rib eye steak recept rib eye steak ribeye steak rib eye steak recepty ryb eye steak příprava rib eye steaku omáčka z pečeného česneku příprava rib eye steak hovězí steak medium rib eye steak priprava hovězí rib eye steak maso medium ryb eye peceni steaku jak nejlépe připravit steak rib steak rib eye recept na rib eye steak recepty rib eye steak pomalu pečený vysoký roštěnec

Suroviny: roštěnec hovězí vysoký, česnek, šalvěj, pepř zelený sterilovaný, máslo, smetana na vaření, sůl hrubozrnná, pepř mletý

TopRecepty.cz

Rib eye steak s omáčkou z pečeného česneku (medium - medium rare)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dxkq