Rib eye steak s omáčkou z pečeného česneku (medium - medium rare)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 365 kJ / 326 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,60 g |
Tuky | 16,86 g |
Vláknina | 12,60 g |
Cholesterol | 54 mg |
Sodík | 78 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 32,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Čas pečení musíte vždy přizpůsobit výšce masa.
Pro ty, kteří začínají se steaky, je ve fotopostupu i jak vypadá vysoký roštěnec a steak z něho. (nechci samozřejmě poučovat zkušené kuchaře a kuchařky, ale třeba se to bude někomu hodit :-))
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 8. 2013 23:29
chocolate: Co psát? Nejlépe zkušenosti s receptem, to je pro všechny nejpřínosnější. Nebo zkušenosti s podobnými pokrmy. Nebo cokoli, co se receptu týká. Nebo jednoduše nic, pokud Tě nic nenapadá.
8. 8. 2013 22:41
chocolate:Co to?
8. 8. 2013 22:36
1974andrea:Tak hlavně, že si notujete.
Co psát?
Co psát?
8. 8. 2013 22:26
hosta:Hlavně by měla mít silné dno, aby se dala hodně rozpálit
8. 8. 2013 22:23
1974andrea: no - pokud by někdo nezkušený chtěl připravovat na lehké levné pánvi ze supermarketu, může mít problém - ale o tvé kvalitní pánvi vůbec nepochybuji
8. 8. 2013 22:20
1974andrea: To určitě, ale když i to nejlepší maso vrzneš na teflon, tak z toho taky nevzejde nic dobrého... U nás v rodině se litinová steaková pánev dědí...
8. 8. 2013 22:17
Verac:Díky a neboj se toho, všechno je jednou poprvé
Eliza: Dělám je nejen na pánvi, ale i grilu a povedou se vždycky. Rošt pomažu jenom lehce špekem. Ještě víc než na pánvi, záleží spíš na kvalitě masa
Eliza: Dělám je nejen na pánvi, ale i grilu a povedou se vždycky. Rošt pomažu jenom lehce špekem. Ještě víc než na pánvi, záleží spíš na kvalitě masa
8. 8. 2013 22:06
To se mi taky moc líbí, steaky raději připravuji sama, ale musí na to být vhodná pánev, jinak se vůbec nemusí povést...což samozřejmě není tento případ, hned bych si zakrojila a určitě nepřestala, až s prázdným talířem...
8. 8. 2013 21:49
No to je paráda Miluju steaky, ale zatím jsem ho doma taky nepřipravovala, nechám si ho vždycky od někoho připravit pod nosík
3. 8. 2013 22:11
badak:Díky a ať už se brzy uzdravíš a dáš si něco lepšího, než tu nemocniční stravu
Ivčo a Marcelko taky dík
Ivčo a Marcelko taky dík
3. 8. 2013 21:22
Andri, to je krásná práce a skvost na talíři
3. 8. 2013 13:28
Andrejko, gratuluji, konečně někdo, kdo ví přesně jak se má steak dělat včetně onoho nezbytného "odpočinkového času" po pečení! Zavraždit takový steak může jen horší kvalita masa nebo příliš dlouhá tepelná příprava! Jako alternativu místo česnekovo-pepřové omáčky (která je ale výborná) doporučuji mlsným jazýčkům zkusit jako přílohu na másle usmažený banán, zakáplý trochou polosuchého sherry a lžičkou citronové šťávy - banán na steak a vypečenou šťávu okolo... Posílám bodíky a poklonu, proti mé současné nemocniční stravě je to pěkný kontrast!
3. 8. 2013 09:58
3. 8. 2013 08:39
magdalenka:Magdi, nejen, že to jednoduše vypadá, ale jednoduché to přece je
3. 8. 2013 08:03
1974andrea: tak ja som ten človek, čo to nevie...skúsila som. Sporadicky chodím na steaky sem http://www.elgaucho.sk/#/sk/menu/jedlo/
Pritom podľa tvojho popisu to vyzerá tak krásne a jednoducho...
Pritom podľa tvojho popisu to vyzerá tak krásne a jednoducho...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Skořicové šneky s krémovou polevou
Přidáno před 23 minutami
Kuřecí hořčicové řízečky
Přidáno před 2 hodinami
Míchaný pampeliškovo-sedmikráskový med
Přidáno před 13 hodinami
Žloutkový krém s borůvkami
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí stehna s ajvarem a medvědím česnekem
Přidáno před 19 hodinami
Klobásy
Přidáno 29. 4. 2024 10:30
Právě bylo uvařeno:
Hamburská vepřová kýta
MajaFero uvařila před 15 hodinami
Staré dobré punčové řezy
MajaFero uvařila před 15 hodinami
Dobré řezy
Dittrisanda uvařila před 16 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
andrejkowa.nela uvařila před 16 hodinami
Bezlepková rychlá pizza
LenkaMH uvařila před 16 hodinami
Hrnková bábovka
jalamo uvařila před 17 hodinami
Buchtičky s krémem
Grecmanova uvařil před 18 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
Kody74 uvařila před 19 hodinami
Vydatný kuřecí vývar
Kody74 uvařila před 19 hodinami
Čočka na kyselo
Foxina uvařila před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pohlreichův souboj restaurací: Dokonalý mrkvový tatarák, navoněná bída i upatlaný talíř. Souboj v zážitkových restauracích byl zážitek!
Jak na dokonalý grilovaný hovězí steak? Rozhoduje výběr masa, rychlé zatáhnutí a odpočinek pod alobalem
Z jakého masa připravit nejlepší steak? Vyzkoušejte to s námi
Další recepty
Tématické fráze: rib eye steak recept rib eye steak ribeye steak rib eye steak recepty ryb eye steak příprava rib eye steaku omáčka z pečeného česneku příprava rib eye steak hovězí steak medium rib eye steak priprava hovězí rib eye steak maso medium ryb eye peceni steaku jak nejlépe připravit steak rib steak rib eye recept na rib eye steak recepty rib eye steak pomalu pečený vysoký roštěnec
Suroviny: roštěnec hovězí vysoký, česnek, šalvěj, pepř zelený sterilovaný, máslo, smetana na vaření, sůl hrubozrnná, pepř mletý
Rib eye steak s omáčkou z pečeného česneku (medium - medium rare)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dxkq
45 názorů