Steak s omáčkou z pečeného česneku a brambory v popelu
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 906 kJ / 1 651 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,48 g |
Tuky | 62,18 g |
Vláknina | 55,40 g |
Cholesterol | 192 mg |
Sodík | 203 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 220,42 g |
Postup přípravy
Brambory vložte do pekáčku a řádně promaštěte ze všech stran, včetně zářezů rozpuštěným máslem.
Důkladně osolte.
Pečte v předehřáté troubě na horní a dolní ohřev 200 °C cca 40 minut. Krok 3: Česnekovým neoloupaným palicím ukrojte stříšku. To znamená ze strany, kde vyrůstala nať cca 1.5 cm, tak, aby byla vidět dužnina stroužků.
Zabalte každou palici zvlášť do alobalu a vložte do trouby k bramborám. Nebojte se množství, po upečení jsou výborné, nasládlé chuti. Krok 4: 5 minut před dopečením brambor ugrilujte steaky na rozpálené grilovací pánvi z každé strany 2 minuty.
Zabalte steaky do alobalu. Vložte do vyhřáté (už vypnuté) trouby, ze které jste vyndali brambory a česneky. Krok 5: Česneky vybalte a vymačkejte ze slupky upečené stroužky do vysoké nádoby. Pokud jsou dobře upečené, jde to snadno, jako máslo.
Přidejte smetanu, sůl a pepř. Rozmixujte tyčovým mixérem.
Omáčku prohřejte v rendlíku, ochuťte solí a pepřem. Krok 6: Upečené brambory naskládejte do grilovacího tácku nebo starého pekáčku. Naneste na ně 2 hrsti sena.
Přeneste ven nebo na balkon (hodně to čadí) a seno zapalte. Jakmile seno dohoří, vyndejte z tácku neshořelé zbytky stébel a brambory protřeste v popelu. Krok 7: Servírujte steak přelitý omáčkou a brambory. Posypte klíčky nebo bylinkami, dle možností.
Zveřejněno 8. 12. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Steak s omáčkou z pečeného česneku a brambory v popelu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYlKR
Moje poznámka
Steak s omáčkou z pečeného česneku a brambory v popelu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYlKR
Nejnovější recepty
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno před 14 hodinami
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno před 17 hodinami
Letní kuře z grilu s bramborami z uhlí podle šéfkuchařky z Pilsner Urquell Experience
Přidáno před 20 hodinami
Kynuté knedlíky podle Těhotnýho kuchaře
Přidáno před 23 hodinami
Cuketový perník
Přidáno 7. 7. 2025 06:03
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno 6. 7. 2025 17:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mleté maso s tarhoňou a zeleninou
novakovajanna před 23 minutami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
janatka před 33 minutami
Šťavnaté karbanátky se sýrem
Markeeta před 1 hodinou
Brusinky z rybízu
sidonie před 2 hodinami
Chutné vafle
Eliška před 2 hodinami
Tvarohová bublanina s ovocem
VeronikaHa před 12 hodinami
Babiččiny kynuté borůvkové knedlíky
iveta.kroul před 12 hodinami
Špenátová polévka
Valis před 13 hodinami
Rybí pomazánka moje
Valis před 13 hodinami
Kuřecí BBQ křidélka
Pedros před 14 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
brambory,
česnek,
smetana,
máslo,
koření steakové,
sůl mořská,
pepř,
klíčky,
králík
Komentáře (1)