Pikantní žebírka

Kerol Kuchařka: Kerol

Doba přípravy: 1 hod. 30 min. 4 porce Vepřové maso 1 názor

Suroviny

2 kg vepřová žebírka
červený vinný ocet
sůl
6 kuliček pepře
8 kuliček nového koření
cibule
jemný kečup (kdo nerad kečup, může použít passatu)
sojová omáčka
tymián
5 stroužků česneku
oregano
bazalka
majoránka
rozmarýn ( bylinky můžou být čerstvé i sušené)
pikantní koření na žebírka
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žebírka dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou, přidáme lžíci soli, celou oloupanou cibuli, pepř, nové koření a vlijeme trochu červeného vinného octa. Dáme na plotnu a vaříme těsně pod bodem varu cca 45 minut, až jsou žebírka pěkně měkká.

  2. Mezitím nahřejeme troubu na 160 stupňů ( horkovzdušnou ) a připravíme si omáčku. Do misky dáme hodně kečupu, přidáme necelou lžíci sojové omáčky, česnek ( strouhám ho na struhadle ), bylinky a pikantní koření na žebírka, vše promícháme, ochutnáme, zda je potřeba něco přidat. Uvařená žebra vyndáme, osušíme, pokládáme na plech a hojně potíráme omáčkou. Pečeme cca 20 - 30 minut.

Poznámka

Nejlepší jsou žebra s chlebem a salátem. Dobrou chuť.:)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Pikantní žebírka

Tématické fráze: pikantní žebírka srbské žebírko recept top recepty žebírka pikantní žebírka recept nejlepsi kořeni na žebírka žebírka ocet pikantní žebírka koření žebírka na vinném octu koreni na žebirka recept sojové maso žebírka passatu koření žebírka ve vinném octu vse o vareni.cz pecena zebirka žebirka na pepři nejlepší žebírka recept vaření pikantní žebírka pikantní ocet recepty na pikantni zebirka vareni veprova zebirka a ocet pikatni zebirka

Zapomněl/a jsem heslo