Sikulské žebírko

Jana Remkova Kuchařka:

Doba přípravy: asi 60 minut PT1H00M Vepřové maso 11 názorů

512

Suroviny

4 kotlety
šálek vývaru
olej
cibule
lžičku sladké papriky
2-3 stroužky česneku
drcený kmín
500g kysaného zelí
0,3 l smetany
lžíci hladké mouky
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety naklepeme, nařízneme, osolíme a na oleji po obou stranách dozlatova opečeme.

  2. Vyjmeme je, do tuku přidáme nakrájenou cibuli, zpěníme ji, zasypeme paprikou, zalijeme vývarem, okořeníme česnekem utřeným se solí a drceným kmínem.

  3. Přidáme nakrájené zelí a kotlety a společně dusíme doměkka.

  4. V polovině dušení přidáme smetanu, v níž jsme rozmíchali mouku, přisolíme.

Poznámka

Hospodská klasika

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 19 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sikulské žebírko

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Irule: Jéé, foto z roku raz dva!:-D. Ale je to docela dobré a věřím, že z kuřecího si nic pokazit nemohla;-)

    Odpovědět

  • Irule Irule

    na poslední chvíli jsem zjistila, že nemám žádné vepřové. Měla jsem ale kuřecí prsa a i tak to byla naprosto skvělé :-p:-p:-p. Jani opět moc děkuji za skvělý oběd :yes::yes::-K

    Odpovědět

  • jana ševčíková jana ševčíková(neregistrovaný)

    sikulské žebírko je specialita jen se musí umět udělat:-K:-D

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    lomačka::-D:-D tak koukám, poslední dobou samé recepty z let 08-09:-D a ty fotky, to je síla. No, musím se na to zaměřit a některé fotky vyměnit. Každopádně, tohle je bezva jídlo podobné segedinu;-)

    Odpovědět

  • lomačka lomačka(neregistrovaná)

    Tak teď zrovna lítám po panu googlu, jestli mi něco vyplivne a mi to máme u nás na topkách ,Janino děkan, že si to sem hodila:yes::yes::yes::-p;-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Jendo, vzpomínám, když jsme jeli někde vlakem a na nádraží, každý asi vzpomene, ty guláše a většinou oschlé knedlíky..:-p nevím, proč takový guláš a ta hospodská strava byla ta nejlepší. Teda, ne, že bych se stravovala v hospodách, ale tady tohle si vzpomínám ráda.

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Špagetko, klasikou skutečně nic nezkazíme a já se vžívám do dob dávno minulých "hospodského a bufetového stravování" a začínám vnímat tu szegedínovskou chuť žebírka:-p.
    Jani, už mám v oblíbených a díky za tip:yes:.
    Posílám bodíka.:-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Hospodskou klasikou nic nezkazíme, já tam jen ještě přidávám ěpetičku koriandru a tymiánu ;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • majda1512 majda1512

    Mám hlad :-) :-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    :yes: Trochu česneku dávám i do segedínu, jen se to nesmí přehnat.:-))

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Jani, jen jsem začala číst recept a uviděla 4 kotlety, povídám si : to je Jany recept, :-D sjela jsem dolů a jasan bylo to tak:-)) Tvoje zamilovaný kotletky už mi tě prozrazujou. Taky dělám, skoro stejně, ale říkám tomu u nás Segedínský guláš, do kterého ovšem nepoužívám kotlety, ale libovější bůček. Nemění na tom nic, že je to dobrý:-p a patří ti bodík:yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo