Sikulské žebírko

Jana Dorazinová-Remková Kuchařka:

Doba přípravy: asi 60 minut PT1H00M Vepřové maso 11 názorů

512

Suroviny

4 kotlety
šálek vývaru
olej
cibule
lžičku sladké papriky
2-3 stroužky česneku
drcený kmín
500g kysaného zelí
0,3 l smetany
lžíci hladké mouky
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety naklepeme, nařízneme, osolíme a na oleji po obou stranách dozlatova opečeme.

  2. Vyjmeme je, do tuku přidáme nakrájenou cibuli, zpěníme ji, zasypeme paprikou, zalijeme vývarem, okořeníme česnekem utřeným se solí a drceným kmínem.

  3. Přidáme nakrájené zelí a kotlety a společně dusíme doměkka.

  4. V polovině dušení přidáme smetanu, v níž jsme rozmíchali mouku, přisolíme.

Poznámka

Hospodská klasika

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 19 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sikulské žebírko

  • Irule: Jéé, foto z roku raz dva!:-D. Ale je to docela dobré a věřím, že z kuřecího si nic pokazit nemohla;-)

    Odpovědět

  • Irule Irule

    na poslední chvíli jsem zjistila, že nemám žádné vepřové. Měla jsem ale kuřecí prsa a i tak to byla naprosto skvělé :-p:-p:-p. Jani opět moc děkuji za skvělý oběd :yes::yes::-K

    Odpovědět

  • jana ševčíková jana ševčíková(neregistrovaný)

    sikulské žebírko je specialita jen se musí umět udělat:-K:-D

    Odpovědět

  • lomačka::-D:-D tak koukám, poslední dobou samé recepty z let 08-09:-D a ty fotky, to je síla. No, musím se na to zaměřit a některé fotky vyměnit. Každopádně, tohle je bezva jídlo podobné segedinu;-)

    Odpovědět

  • lomačka lomačka(neregistrovaná)

    Tak teď zrovna lítám po panu googlu, jestli mi něco vyplivne a mi to máme u nás na topkách ,Janino děkan, že si to sem hodila:yes::yes::yes::-p;-)

    Odpovědět

  • Jendo, vzpomínám, když jsme jeli někde vlakem a na nádraží, každý asi vzpomene, ty guláše a většinou oschlé knedlíky..:-p nevím, proč takový guláš a ta hospodská strava byla ta nejlepší. Teda, ne, že bych se stravovala v hospodách, ale tady tohle si vzpomínám ráda.

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Špagetko, klasikou skutečně nic nezkazíme a já se vžívám do dob dávno minulých "hospodského a bufetového stravování" a začínám vnímat tu szegedínovskou chuť žebírka:-p.
    Jani, už mám v oblíbených a díky za tip:yes:.
    Posílám bodíka.:-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Hospodskou klasikou nic nezkazíme, já tam jen ještě přidávám ěpetičku koriandru a tymiánu ;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • majda1512 majda1512

    Mám hlad :-) :-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    :yes: Trochu česneku dávám i do segedínu, jen se to nesmí přehnat.:-))

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Jani, jen jsem začala číst recept a uviděla 4 kotlety, povídám si : to je Jany recept, :-D sjela jsem dolů a jasan bylo to tak:-)) Tvoje zamilovaný kotletky už mi tě prozrazujou. Taky dělám, skoro stejně, ale říkám tomu u nás Segedínský guláš, do kterého ovšem nepoužívám kotlety, ale libovější bůček. Nemění na tom nic, že je to dobrý:-p a patří ti bodík:yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: vepřové žebírko sikulské sikulské vepřové žebírko sikulský vepřový plátek sikulsky platek sikulské zelí sikulský guláš sikulske maso sikulská kotleta sikulské kotlety hospodské zelí sikulské vepřové žebírko sikulský kotlet sikulské vepřové maso vepřové po sikulsku sekulské žebírko veprove zebírko po sikulsku hospodske recepty vepřové sikulské žebírko sikulská vepřová

Zapomněl/a jsem heslo