Omotaná játra

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí játra připravíme a rozkrojíme je na menší kousky, dáme do misky a prosypeme grilovacím kořením. Nesolíme, stačí sůl z koření.

  2. Pak každý kousek zabalíme do plátku šunky, já jsem měla vepřový nářez.

  3. Do pekáčku nakrájíme na proužky cibuli, po celém dně ji rozprostřeme, trošku posypeme cukrem krupicí, aby se utvořil karamelový nádech, mírně posolíme a na ni položíme zabalená játra.

  4. Celé to podlijeme tekutou šlehačkou, také trochu i na povrchu a dáme do vyhřáté trouby přikryté zapéci, nejvíce 20-30 minut, aby byla játra pěkně měkká a šťavnatá. Delším pečením by ztvrdla.

Poznámka od kuchařky

Příloha bramborová kaše, brambory, ale mohla by být i rýže a nebo jen s pečivem. Ta upečená cibule je tam velmi dobrá. Já jsem dnes játra chtěla původně smažit, ale pak mi projel hlavou tento nápad a tak jsem ho hned zrealizovala. Je to časově nenáročné jídlo a i když my děláme doma játra tak maxim. 3x ročně, na těchto jsme si pochutnali. Třeba i vám přijdou někdy vhod.

Komentáře k receptu Omotaná játra

  • clupmi clupmi

    Játra stokrát jinak, to je moje gusto, takže mám další tip. Uložil jsem do oblíbených a dávám palec nahoru. :yes:
    www.miric.cz

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Další recept, co jsem přehlídla a vypadá skvěle!:-p:yes:

    Odpovědět

  • yanull yanull(autor receptu)

    Drahuško, to jsem ráda, že synečkovi chutnalo, i můj synáček má rád jatýrka, :-D husí nemáme, ani Nastěnku, tak byla kuřecí a v matčině úpravě:-)):-))
    Já bych je dělala různě a ráda častěji, ale když občas čtu, že nepatří k nejzdravějším, tak raději brzdím a jsou tak 3x ročně. To snad přežijeme, ne?;-):-p

    Odpovědět

  • srettka srettka

    no kurňa, to ale vypadá přitažlivě...omlouvám se všem, za ten kravál... to se zde opravdu neválcuje plech, to jen můj trávící trakt reaguje:-8

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Jani tak jsem dnes uvařila játra podle tebe.Musím jen chválit.:yes::yes:Můj vybíravý syn vylízal talíř.:-p;-)

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

  • pipre pipre

    Teda, to je moc dobrý nápad.:yes::yes: Já ukládám a dávám velký bodík nejen za jídlo, ale i za fotky:yes::yes:7.

    Odpovědět

  • Dooga Dooga

    Vypadá to velmi chutně. Krásné fotky i jídlo.:yes: +5

    Odpovědět

  • ruzena ruzena

    Mňam,to je krásné:-p:-p:yes:už ukládám a vyzkouším:yes:+

    Odpovědět

  • yanull yanull(autor receptu)

    Tomáši, já jedu, Ty perlíš :-)) díky ;-)

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno

    Moc hezké:-8 Jani, ty dneska jedeš, nestíhám ukládat a ani už tolik neslintám, všechno jsem vyslintal nad tvymi recepty :-D:yes: +2

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    No parádní barvička :-p:-p:-p a dobrý nápad ;-);-):yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: matčino kuře játra recept na matčino kuře matčino kuře recept aby byla játra měkká recepty z jatry jak uvarit jatra aby byla meka recept matčino kuře játra stokrát jinak aby játra byla měkká játra recept kuřecí játra top recepty játra recepty top recepty husi kuřecí játra ztvrdla restovana jatr jak udelat aby jatra byla meka matčino kuře recepty.cz úprava husích jater ztvrdlá játra