Domácí paštika z kuřecích jater
Dokonalá jemná kuřecí paštika je skvělým předkrmem. Zjemněná smetanou a máslem, ozdobená plátky mandlí a brusinkami, potěší nejen oko, ale i chuťové pohárky. S tímto receptem během chvilky připravíte pokrm hodný slavnostní tabule.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 053 kJ / 3 120 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 110,64 g |
| Tuky | 225,56 g |
| Vláknina | 39,10 g |
| Cholesterol | 2,87 g |
| Sodík | 1,25 g |
| Sůl | 2,98 g |
| Sacharidy | 117,37 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sušené brusinky namočíme do horké vody a necháme odstát. Jednu snítku rozmarýnu stáhneme z větvičky a nasekáme najemno. Druhou necháme celou na ozdobu. Česnek oloupeme a utřeme nožem.
Krok 2: Játra i cibuli očistíme a nakrájíme na menší kousky. Na pánvi vyškvaříme nakrájený špek, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Poté vložíme játra a krátce je orestujeme.
Krok 3: Přidáme rozetřený česnek, bylinky a za stálého míchání chvíli restujeme. Přilijeme koňak a ještě chvilku provaříme, než játra změknou.
Krok 4: Játra i výpek přelijeme do nádoby, osolíme a výrazně dochutíme.
Krok 5: Přidáme smetanu a rozpuštěné máslo. Směs rozmixujeme dohladka.
Krok 6: Opatrně přimícháme mandle a scezené brusinky, trošku jich necháme stranou na ozdobu. Dáme do vhodné mističky a uhladíme. Povrch posypeme mandlemi a brusinkami, navrch položíme snítku rozmarýnu.
Krok 7: Necháme chladit v lednici nejlépe přes noc.
Zveřejněno 31. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí paštika z kuřecích jater
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NGVN
Moje poznámka
Domácí paštika z kuřecích jater
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NGVN
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 8 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 22 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 22 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 23 hodinami
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 1 hodinou
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 3 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 3 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 4 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 4 hodinami
Hrníčková bábovka
Barun před 4 hodinami
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
ferda30 před 5 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
markuschka79 před 6 hodinami
Zelňačka (klasika)
Darwin před 6 hodinami
Tématické fráze:
játrová paštika z kuřecích jater,
paštika z kuřecích jater,
domácí paštika z jater,
kuřecí paštika recept,
domácí paštika,
paštika z kuřecích jater s mandlemi,
paštika z kuřecích jater recept,
domaci mandlova pastika,
recept na paštiku z kuřecích jater,
recept na domací paštiku,
domácí játrová paštika s mandlemi,
domácí paštika s mandlemi,
mandlová paštika recept,
nepečená paštika,
kuřecí paštika,
paštika z kuřecích jater video,
výborná paštika z kuřecích jater,
paštika s kurecich jater recepty,
mandlova pastika,
recept na kuřeci paštiku
Suroviny:
játra kuřecí,
máslo,
lupínky mandlové,
brusinky sušené,
špek,
cibule,
česnek,
koňak,
smetana,
tymián,
rozmarýn,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (10)
vypadá dobře