Dvanáctihodinová kachna
Už jste někdy zkoušeli péct kachnu dvanáct hodin? Není to nic složitého, příprava zabere jen pár minut. Mezitím, co se kachna při nízké teplotě peče, se můžete věnovat jiné činnosti. Čas, který zabere dlouhé pečení, se bohatě vyplatí. Ta chuť a křehkost masa stojí za to!
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 977 kJ / 234 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,00 g |
Tuky | 7,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 200 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 24,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kachnu omyjeme, očistíme, prosolíme (i zevnitř), okmínujeme a vložíme do pekáče.
Krok 2: Podlijeme ji mlékem, pekáč přiklopíme a pečeme 7 hodin v předem vyhřáté troubě na 90 °C.
Krok 3: Med smícháme s vypečeným tukem a touto směsí kachnu průběžně potíráme.
Krok 4: Poté zvýšíme teplotu na 120 °C a pečeme dalších 5 hodin. Na poslední hodinu teplotu ještě zvýšíme.
Zveřejněno 5. 11. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dvanáctihodinová kachna
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PGR6
Moje poznámka
Dvanáctihodinová kachna
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PGR6
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno před 12 hodinami
Pohanka s jablky
Přidáno před 16 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 17 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 21 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 16 minutami
Báječný perník
Avenos@seznam.cz před 1 hodinou
Bohatý ostružinový koláč
Tarantule před 1 hodinou
Domácí kečup
Baruska. před 2 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 6 hodinami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 13 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 13 hodinami
Krenex
dragomirac před 15 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 15 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 15 hodinami
Tématické fráze:
pečená kachna přes noc,
kachna pečená přes noc,
pomalu pečená kachna přes noc,
pečení kachny přes noc,
pečená kachna v troubě přes noc,
pečená kačena přes noc,
kachna pečená 12 hodin,
pomalu pečená kachna 12 hodin,
dlouho pečená kachna,
kachna dlouho pečená,
kachna přes noc,
dvanáctihodinová husa,
jak péct kachnu přes noc,
12hodinova kachna,
dvanáctihodinová pečená kachna,
12 hodinova husa,
kachna pečená celou noc,
kačena pecena přes noc,
jak upéct kachnu přes noc,
šestihodinová kachna
Suroviny:
kachna,
sůl,
kmín celý,
mléko,
med
Komentáře (34)
Pridavam zaslouzeny bod
Dlouho pečená kachna je nejlepší