Dvanáctihodinová kachna
Už jste někdy zkoušeli péct kachnu dvanáct hodin? Není to nic složitého, příprava zabere jen pár minut. Mezitím, co se kachna při nízké teplotě peče, se můžete věnovat jiné činnosti. Čas, který zabere dlouhé pečení, se bohatě vyplatí. Ta chuť a křehkost masa stojí za to!
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 977 kJ / 234 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,00 g |
| Tuky | 7,50 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 30 mg |
| Sodík | 200 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 24,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kachnu omyjeme, očistíme, prosolíme (i zevnitř), okmínujeme a vložíme do pekáče.
Krok 2: Podlijeme ji mlékem, pekáč přiklopíme a pečeme 7 hodin v předem vyhřáté troubě na 90 °C.
Krok 3: Med smícháme s vypečeným tukem a touto směsí kachnu průběžně potíráme.
Krok 4: Poté zvýšíme teplotu na 120 °C a pečeme dalších 5 hodin. Na poslední hodinu teplotu ještě zvýšíme.
Zveřejněno 5. 11. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dvanáctihodinová kachna
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PGR6
Moje poznámka
Dvanáctihodinová kachna
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PGR6
Nejnovější recepty
Hospodský guláš podle ČSN
Přidáno před 48 sekundami
Vepřové kostky s růžičkovou kapustou
Přidáno před 10 hodinami
Jablíčka z listového těsta s plátky jablek
Přidáno před 11 hodinami
Linecký koláč s jablky a mrkví
Přidáno před 11 hodinami
Karbanátek z mletého masa pečený na zelném listu
Přidáno před 11 hodinami
Matjesový tatarák na topinky
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mleté maso s kapustou a rýží
Diesel před 4 minutami
Kuřecí nudličky s rajčaty a smetanou
Pep.e před 28 minutami
Domácí paštika z kuřecích jater
JanaDordov před 2 hodinami
Francouzské palačinky
káťa před 8 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
jabarka před 10 hodinami
Krémová květáková polévka
zdenioka před 10 hodinami
Jablkové řezy s ořechy a čokopolevou
káťa před 10 hodinami
Hlávkové zelí s cuketou a vepřová plec na jablkách
Sahula před 10 hodinami
Dušená plec s hlávkovým zelím
Sahula před 10 hodinami
Květákové karbanátky
Kajkajak před 10 hodinami
Tématické fráze:
pečená kachna přes noc,
kachna pečená přes noc,
pomalu pečená kachna přes noc,
pečení kachny přes noc,
pečená kachna v troubě přes noc,
pečená kačena přes noc,
kachna pečená 12 hodin,
pomalu pečená kachna 12 hodin,
dlouho pečená kachna,
kachna dlouho pečená,
kachna přes noc,
dvanáctihodinová husa,
jak péct kachnu přes noc,
12hodinova kachna,
dvanáctihodinová pečená kachna,
12 hodinova husa,
kachna pečená celou noc,
kačena pecena přes noc,
jak upéct kachnu přes noc,
šestihodinová kachna
Suroviny:
kachna,
sůl,
kmín celý,
mléko,
med
Komentáře (32)
Pridavam zaslouzeny bod
Dlouho pečená kachna je nejlepší