

Mleté hovězí maso s mrkví
Suroviny 4 porce
- 500 g mletého hovězího masa
- 300 g mrkve
- 2 žloutky
- 4 stroužky česneku
- sůl
- mletý pepř
- mletá červená paprika
- majoránka
- 500 ml zeleninového bujónu nebo vývaru
- 2 cibule
- máslo
- olej
Postup přípravy receptu
Mrkev očistíme a polovinu ji dáme do hrnce, zalijeme vývarem a uvaříme doměkka. Vytáhneme a necháme vychladnout, vývar nevyléváme. Pak pokrájíme na kousky dlouhé 3 cm.
Mleté maso osolíme, okořeníme pepřem, majoránkou, mletou paprikou, přidáme prolisovaný česnek a řádně promícháme. Z masa vytvoříme placku do středu vložíme kousky mrkve a mokrýma rukama vytvoříme koule. V pánvi na rozehřátém oleji koule ze všech stran opečeme a dáme stranou.
Na pánev dáme máslo, nadrobno nakrájenou cibuli, opečeme a přidáme na kolečka nakrájenou zbývající mrkev, posolíme a krátce podusíme. Vložíme opečené koule, podlijeme vývarem, přikryjeme poklicí a asi 30 minut dusíme.
Potom koule opět vyndáme šťávu rozmixujeme a zjemníme smetanou. Podáváme s bramborovou kaší.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Mleté hovězí maso s mrkví
-
Dnes jsem vytvořila a je to naprosto dokonalé. Nemůžu přestat jíst. Moc děkuji za super recept.
-
Super
a co ty 2 žloudky?Do kuliček? :)
-
Krásný rcp
-
Tak toto si ukládám, ale myslím, že to brzo bude na jídelníčku
-
Krásná bašta
a líbí se mi ta rozmixovaná šťáva se smetanou
-
Mrkev mám velmi ráda a masové kuličky dělám často. Tahle kombinace je pro mne dokonalá
Hezké foto
+7
-
maris: Díky moc
-
Tvé recepty i fotky jsou opravdu ozdobou Topek
-
To musí být moc dobré...
-
Nápadité a krásne...
-
Dobrý nápad
-
Evi, máš to moc pěkné, mleté masíčko, mrkev, mňamka