Mleté hovězí maso s mrkví

Bahula Kuchařka: Bahula

Doba přípravy: 50 minut 4 porce Hovězí maso 12 názorů

Suroviny

500 g mletého hovězího masa
300 g mrkve
2 žloutky
4 stroužky česneku
sůl
mletý pepř
mletá červená paprika
majoránka
500 ml zeleninového bujónu nebo vývaru
2 cibule
máslo
olej
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev očistíme a polovinu ji dáme do hrnce, zalijeme vývarem a uvaříme doměkka. Vytáhneme a necháme vychladnout, vývar nevyléváme. Pak pokrájíme na kousky dlouhé 3 cm.

  2. Mleté maso osolíme, okořeníme pepřem, majoránkou, mletou paprikou, přidáme prolisovaný česnek a řádně promícháme. Z masa vytvoříme placku do středu vložíme kousky mrkve a mokrýma rukama vytvoříme koule. V pánvi na rozehřátém oleji koule ze všech stran opečeme a dáme stranou.

  3. Na pánev dáme máslo, nadrobno nakrájenou cibuli, opečeme a přidáme na kolečka nakrájenou zbývající mrkev, posolíme a krátce podusíme. Vložíme opečené koule, podlijeme vývarem, přikryjeme poklicí a asi 30 minut dusíme.

  4. Potom koule opět vyndáme šťávu rozmixujeme a zjemníme smetanou. Podáváme s bramborovou kaší.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 206 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mleté hovězí maso s mrkví

Tématické fráze: mlete hovězí recepty mleté hovězí maso recepty hovězí mlete maso recepty hovězí maso v mrkvi mlete hovezi maso mleté maso s mrkví hovezí maso na mrkvi recepty z mleteho hoveziho masa hovězí maso s mrkví mlete hovezi recept recepty na mleté hovězí maso recept na hovězí maso s mrkví mleté hovězí recept mleté hovězí maso mleté hovězí maso recept hovězí mleté maso recept hovězí mleté maso recept na mleté hovězí maso recepty hovězí maso na mrkvi hovězí mleté recept

Zapomněl/a jsem heslo