Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pórková polévka II

Rychlá a levná pórková polévka je díky vaječné jíšce velmi výživná. Dobře vás zasytí ale nezanechá pocit plnosti. V létě se bude hodit jako lehký oběd či večeře. Dobře chutná jen tak, s kouskem pečiva. Špetka mořské řasy dodá zajímavou chuť.

Hodnocení receptu je 4,8 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angels

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 30 min

35 min (5 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie662 kJ /
158 kcal
Bílkoviny13,02 g
Tuky11,34 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 389 mg
Sodík 149 mg
Sůl0,32 g
Sacharidy1,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z másla a mouky uděláme jíšku. Krok 2: Přidáme vejce, osolíme a pořádně mícháme. Opražíme až vejce ztuhnou jako když děláme míchaná vajíčka a vařečkou je oddělíme od sebe tak, aby vznikly kousky. Krok 3: Vaječnou jíšku zalijeme vývarem a necháme alespoň 15 minut provařit. V této fázi můžeme přidat kořenovou zeleninu. Krok 4: Poté přidáme očištěný, umytý a na kolečka nakrájený pórek. Krok 5: Necháme krátce přejít varem, aby neztratil svou hodnotu a krásnou barvu. Krok 6: Na závěr dosolíme a opepříme, můžeme přidat trošku prolisovaného česneku a špetku sušené mořské řasy.

TIP: Pórek v kuchyni - nejlepší recepty

Zveřejněno 15. 2. 2009

Poznámka autorky Angels

Často si ji dělávám v létě. Rychlá, levná a málo kalorická. A suroviny dávám dle odhadu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pórková polévka II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5v4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pórková polévka II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5v4

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Miluju tyhle zeleninové polévky! Dělám stejně, jen místo mouky dávám krupičku. A nedávala jsem dříve pórek, takže děkuji za super tip!

Dělávám stejně(ale bez řas)jen do vaječné zásmažky ještě přistrouhnu trošku muškátového oříšku na zavonění:-*Je to po zasmažené kmínové naše oblíbená rychlovka:-))Za príma polévku další plusík:-p+:yes:
Maris-foto je za +100:-K:yes:

nádherné foto!!

Jani, díky:-8 Já jsem taky zatížená na misky, talířky a kdybych se nemusela krotit,:-( tak bychom se do bytu za chvíli nevešli:-D:-D

Maris, tvoje fotky jsou ja ze žurnálu!:yes: Tmavěhnědá miska, stejný podklad a to vzadu je opřená lžíce? Já nejsem moc výtvarně založená, ale strašně se mi to líbí. Taky bych všude kupovala misky a talíře, ale víš, jak to je. Talířů pro dva mám habaděj, ale tady by člověk potřeboval pokaždé jiný a kde bych to za chvíli dávala?:-)):yes:

Přidala jsem ještě mrkvičku a jarní cibulky. Vaječnou jíšku dělám do zeleninových polévek docela často, dávám ale polohrubou mouku, ne hladkou, usmažím na pánvičce a zavařím do plévky. Řasy jsem nedala, ani je nemám.:-S Je to za bodík:yes:

Jani R.,taky ty vaječné kousky ráda dělám a někdy nejen z mouky, ale třeba z krupičky, nebo z droždí a už jsem je dělala i z vloček. Pokaždé je v polévce něco jiného, může se to střídat a vždy je to dobrý.:-p:yes:

Už podruhé se setkávám s tou vaječnou jíškou, poprvé to bylo v cibulové polévce. Můžu doporučit, moc dobré:yes:

Dělám taky tak, ale opět se bez libečku neobejdu, ale řasy jsem ještě nezkoušela - nemám představu, ale už jsem si všimla, že je někdo dost používá, tak asi obohatím špajzku;-):-p:yes:

Tématické fráze:
polévka porková, pórková plévka, pórková polévka recept, porkova pol, recept pórková polévka, pórková polévka, pórková, zasmažená porková polévka, top recepty porkova polévka, plévka porková, porková polevka top recepty, porková polévka-recept, prková polévka recept, cira porkova polevka, porkova pol., porková polévka s jíškou, pórková polévka s vaječnou jíškou, špenátová plévka recept, recepty porková polévka, zeleninová plévka

Suroviny:
pórek, máslo, mouka hladká, vejce, vývar masový, sůl, pepř mletý, česnek, mořské řasy, zelenina kořenová

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu