Celerová remuláda
Dobrota, která má původ ve Francii, a na jejíž přípravu potřebujete pouze celer a pár surovin. Celerová remuláda je příkladem toho, že v jednoduchosti je krása. Dokonalá kombinace chutí bez zbytečné práce navíc.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 361 kJ / 564 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,10 g |
| Tuky | 43,62 g |
| Vláknina | 25,50 g |
| Cholesterol | 59 mg |
| Sodík | 1,58 g |
| Sůl | 3,78 g |
| Sacharidy | 19,07 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celerovou bulvu očistíme, rozdělíme na čtvrtky a nakrájíme na julienne (nudličky o tloušťce cca sirky) nebo nastrouháme na vhodném struhadle na proužky tenké jako sirky. Ihned po nastrouhání polijeme citronovou šťávou, aby celer zůstal krásně bílý.
Krok 2: Přidáme majonézu, dijonskou hořčici, osolíme, opepříme a vše společně s nastrouhaným celerem velmi dobře promícháme.
Krok 3: Takto připravenou remuládu dáme do chladna uležet nejlépe do druhého dne. Podáváme k pečenému nebo grilovanému masu, ale chutná i jen tak s čerstvým pečivem.
Zveřejněno 8. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Celerová remuláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JA3o
Moje poznámka
Celerová remuláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JA3o
Nejnovější recepty
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 6 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 15 hodinami
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 17 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 22 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno 22. 12. 2025 07:15:12
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 42 minutami
Nejlepší marokánky
Terka.Ambrozkova před 43 minutami
Babiččin mazanec
Vlastali před 45 minutami
Vánoční rybí polévka s jikrami a mlíčím
MilanJ před 45 minutami
Vinná klobása trochu jinak
Mech_cz před 56 minutami
Minutkový kuřecí guláš
Mimino před 1 hodinou
Pečená vinná klobása se zelím (z remosky)
Susanna před 2 hodinami
Palačinky s džemem
jakub@V před 2 hodinami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
Dr. Green před 3 hodinami
Flíčky s tvarohem a jablky
[email protected] před 3 hodinami
Tématické fráze:
celerova remulada,
remulada,
co je remuláda,
celer v remuládě,
remuláda recept,
recept na remuládu,
celerová remuláda recept,
cerelová remuláda,
jak vyrobit celerovou stavu,
jak se dělá remuláda,
jak vyrobit remuládu,
celerová remuláda,
remulada celerova,
recept remunada k masu,
cerelova pomazanka,
remuláda recept.cz,
celerova remulada recepty,
remuláda k masu,
recept remuláda,
celerova remunada
Suroviny:
celer,
majonéza,
hořčice dijonská,
šťáva citronová,
sůl,
pepř
Komentáře (7)
Jen nemohu sehnat struhadlo,co je na fotce