Celerová remuláda
Dobrota, která má původ ve Francii, a na jejíž přípravu potřebujete pouze celer a pár surovin. Celerová remuláda je příkladem toho, že v jednoduchosti je krása. Dokonalá kombinace chutí bez zbytečné práce navíc.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 361 kJ / 564 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,10 g |
Tuky | 43,62 g |
Vláknina | 25,50 g |
Cholesterol | 59 mg |
Sodík | 1,58 g |
Sůl | 3,78 g |
Sacharidy | 19,07 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celerovou bulvu očistíme, rozdělíme na čtvrtky a nakrájíme na julienne (nudličky o tloušťce cca sirky) nebo nastrouháme na vhodném struhadle na proužky tenké jako sirky. Ihned po nastrouhání polijeme citronovou šťávou, aby celer zůstal krásně bílý.
Krok 2: Přidáme majonézu, dijonskou hořčici, osolíme, opepříme a vše společně s nastrouhaným celerem velmi dobře promícháme.
Krok 3: Takto připravenou remuládu dáme do chladna uležet nejlépe do druhého dne. Podáváme k pečenému nebo grilovanému masu, ale chutná i jen tak s čerstvým pečivem.
Zveřejněno 8. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Celerová remuláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JA3o
Moje poznámka
Celerová remuláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JA3o
Nejnovější recepty
Zapečené houby se zeleninou
Přidáno před 2 hodinami
Kuličky ze salsiccie se špenátovou rýží
Přidáno před 4 hodinami
Lehká cuketová polévka
Přidáno před 4 hodinami
Polévka z rajčat se smetanou
Přidáno před 17 hodinami
Zavařené houby v láku
Přidáno před 17 hodinami
Lišky na špeku, pečená dýně s květákem a volská oka (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Katův šleh po mém
Jandulice před 14 minutami
Pečená švestková povidla
Ludvikova před 1 hodinou
Bramborové placičky
Karel kuchtik před 2 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
janika491968 před 3 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
olivka před 3 hodinami
Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta
gatear před 14 hodinami
Langoše z jogurtu
EvaCh před 15 hodinami
Afrika řezy
dadmilka před 16 hodinami
Cuketová pochoutka
marunda před 16 hodinami
Vdolečky
gabrielamachova23 před 17 hodinami
Tématické fráze:
celerova remulada,
remulada,
co je remuláda,
celer v remuládě,
remuláda recept,
recept na remuládu,
celerová remuláda recept,
cerelová remuláda,
jak vyrobit celerovou stavu,
jak se dělá remuláda,
jak vyrobit remuládu,
celerová remuláda,
remulada celerova,
recept remunada k masu,
cerelova pomazanka,
remuláda recept.cz,
celerova remulada recepty,
remuláda k masu,
recept remuláda,
celerova remunada
Suroviny:
celer,
majonéza,
hořčice dijonská,
šťáva citronová,
sůl,
pepř
Komentáře (7)
Jen nemohu sehnat struhadlo,co je na fotce