Celerová remuláda bez mléka a vajec

petram Kuchařka: petram

Saláty 1 názor

Suroviny

1 střední celer (bulva)
1 lžička citronové šťávy
100 ml rostlinné smetany (např. Alpro, Provamel)
2 lžičky dijonské hořčice
sůl
pepř
petrželka
mladé celerové lístky
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Celerovou bulvu očistíme a nastrouháme na nudličky. Ihned po nastrouhání celer zakápneme šťávou, aby zůstal krásně bílý.

  2. Smetanu promícháme s hořčicí, solí a pepřem a vmícháme do nastrouhaného celeru.

  3. Nakonec přidáme posekanou petrželku a celerové lístky. Necháme uležet v lednici a podáváme jako salát, s čerstvým pečivem nebo jako přílohu k masu.

Poznámka

Inspirovala jsem se zdejšími recepty a remuládu upravila do bezmléčno-bezvaječné podoby pro potřeby svojí diety. Moc jsem si pochutnala.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Celerová remuláda bez mléka a vajec

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Robili sme niekedy čosi podobmé, len sme strúhali zeler najemnúčko, a nedávali sme vňate. Volali sme to falošná humrová pomazánka. A chutilo. ;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: remuláda remuláda celerová remuláda remuláda recept celerová pomazánka bez vajec

Zapomněl/a jsem heslo