Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 974 kJ / 6 208 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,46 g |
Tuky | 413,58 g |
Vláknina | 39,30 g |
Cholesterol | 1,58 g |
Sodík | 585 mg |
Sůl | 1,41 g |
Sacharidy | 521,33 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 9. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mini pařížák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5xOR
Moje poznámka
Mini pařížák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5xOR
Nejnovější recepty
Dušená kuřecí stehna s rajčaty a paprikami
Přidáno před 2 hodinami
Košíčky Pavlova
Přidáno před 6 hodinami
Ostře-kyselá vietnamská polévka jako z asijského bistra
Přidáno 30. 7. 2025 08:00:07
Sýrové placky s houbami
Přidáno 30. 7. 2025 07:00:02
Pletýnky plněné sýrem s česnekovým máslem
Přidáno 30. 7. 2025 05:00:02
Fit zelný salát se žloutkovým dresinkem
Přidáno 29. 7. 2025 17:20:22
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečený patizon
stockova.veronika před 50 minutami
Pařížský dort pro Davču
Brumaire před 50 minutami
Cuketový perník
Kocinka před 1 hodinou
Ovocné tvarohové knedlíky
LuciLucie před 3 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
RNRNH před 4 hodinami
Pečený čaj
Janina007 před 16 hodinami
Čalamáda "Uncle Bens"
Madlenka123 před 16 hodinami
Cibulové chutney (čatní)
danielmunzig před 17 hodinami
Pečená švestková povidla
REMTA Roman před 17 hodinami
Vyletněná meruňková marmeláda
Cambel před 18 hodinami
Tématické fráze:
domaci pařižak,
dort pařížák,
pařížák dort,
rychly pařižak,
dorty parižak,
mini dorty recept,
krem na parizak,
stékající poleva recept,
recept na mini dort,
stékající poleva dortu,
mini dortíčky recepty,
mini dorty,
mini dort recepty,
pařížák dort recept,
jak udělat stékající polevu na dortu,
stékající poleva na dortu,
mini dort recept,
stékající poleva na dort,
dortpařížak,
mini dortíčky recept z horke cokolady
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
olej,
kakao,
mouka hladká,
smetana ke šlehání,
čokoláda hořká,
čokoláda hořká,
voda,
máslo,
smetana ke šlehání,
rum,
šlehačka
Komentáře (23)
Na dortovou formu 35cm v prům. potřebuji piškot z 5 vajec a 4 šlehačky, 20dkg čokolády na vaření / používám jen Lidl Fin Carré/ a 1 čokoládu vysokoprocentní. Takže 1l šlehačky Ti stačí.
Na pekáč 30x40 piškot ze 6 vajec a krém opět ze 4 šlehaček. To stačí. Ale abych se nenervovala s politím čokoládou / v této ploše to jde špatně, spíš nejde/, krém na piškotu ozdobně srovnám a dozdobím šlehačkou se ztužovačem. Tady není vrstva krému tak vysoká jak na fotografii autora, ale je vysoká dostatečně. A prakticky vždy servíruji se sladkým ovocem. Banány, jahody nebo borůvky.
Ještě bych chtěla podotknout, že aby se dal dort polít tak krásně, jak ho má autor, je potřeba nechat krém na něm " ustálit" aspoň 3 hodiny v lednici. Já ho dávám do zóny, kde jsou 2°C. Je to román, ale já už lepší nebudu. Věřím, že se Ti podaří a sklidíš potlesk "vestoje" . M
A jahody, banán, borůvky, maliny....
ale tááák dobrá .... a tak krásně vypadající dortík, zvláště na řezu ....