Špagety à la puttanesca
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 7 808 kJ / 1 866 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,91 g |
Tuky | 11,24 g |
Vláknina | 33,19 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 802 mg |
Sůl | 1,85 g |
Sacharidy | 359,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Klasický italský recept.
Je několik různých výkladů vzniku názvu.
Zde si můžete počíst, je to docela zábavné ;-):
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 3. 2021 11:24
28. 3. 2021 10:37
28. 3. 2021 10:33
Protože jsem si to dnes přečetla a názvosloví mě to že židle
28. 3. 2021 10:29
A proč to řešíte po pěti letech? Myslíte si, že "beda venerabilis", který se tehdy ani neregistroval, si vaši poznámku přečte? Já myslím, že ne, už nejspíš dávno odkráčel zpátky do středověku!
28. 3. 2021 10:06
Vždy žasnu, když někdo vkládá recept do receptu. Proč si nedáte na stránky recept vlastní ? Každý to děláme jinak, a pokud to takhle nedělám, tak si recept na stránkách založím sama, a pak zjistím, jak to komu chutná a možná schytam i kritiku, nebo že byste měl tak skvělý recept?
17. 1. 2020 17:08
17. 1. 2020 13:42
11. 9. 2018 16:05
10. 9. 2018 22:29
9. 9. 2018 17:48
9. 9. 2018 15:55
18. 1. 2016 16:54
18. 1. 2016 16:03
Pokorně přijímám výtku za všechna svá „babicovská“ vylepšení receptu. Nikomu je nevnucuji.
Ale ve věci vína jsem neoblomný, opravdu si onu chuť bez vína představit nedovedu, či snad dovedu. ale nebude úplná.
viz k tomu např. Emanuele Ridi
„Ve vroucí osolené vodě uvaříme penne do podoby “aldente”.
Mezitím si do pánve s olivovým olejem vhodíme rukou zmáčknutý česnek, ančovičky, které rukou natrháme na kousky, capari a nakrájené olivy. Po chvilce ochutíme nakrájenou feferonkou a necháme pár minut restovat, aby se spojily všechny chutě. Odstraníme česnek, přilijeme bílé víno a zatím si nakrájíme rajčátka na půlky. Jakmile z vína vyprchá alkohol (cca za 5min restování), můžeme přidat rajčata. Nakonec v pánvi smícháme penne se všemi ingrediencemi, podle potřeby podlijeme vodou z těstovin, přidáme petrželku, ozdobíme bazalkou a můžeme podávat.“
http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Penne-alla-pu...
1. 12. 2015 22:22
Omáčka se zahustí a zkrémovatí vodou ze špaget, přidání mouky považuju za velmi neitalské a Italové by vás hnali
Přidávat další ingredience je podle mého názoru nadbytečné, v jednoduchosti je ta pravá krása. A už by to nebyl autentický recept, recept s tuňákem a zelenými olivami místo černých se totiž jmenuje Spaghetti al tonno.
Děkuji za pozornost, kterou jste mému receptu věnoval a za názor
1. 12. 2015 22:02
Horký olej rozvoněný paprikou, česnekem, kapary a sardelkami se nejprve zalije trochou bílého vína. A pak teprve přidáme rajčata. Teprve s mírně navinulou chutí jsou dokonalé.
Podle původního receptu se česnek má do omáčky vkládat vcelku a před přidáním špagetů vyndat. Neřídím se tím. To opatrné zacházení s česnekem je pro Itálii netypické, a tak nasvědčuje spíše té bordelové teorii názvu.
Postupem času jsem zavedl pár změn:
Horký olej na začátku, ještě před zalitím vínem lehce zapráším moukou. Omáčka se tím trochu zahustí a lépe se špaget drží.
Puttanesca jsou přece jenom jen navoněné špagety. Má-li to být pořádné jídlo, přidávám do hotových špaget s omáčkou ještě kousek tuńáka z konzervy. Je-li to tuňák v oleji, pak na tom oleji od začátku vařím.
Mohou to být i jiné rybičky, ale tuńák je z nich asi nejvhodnější.
Největší dobrota je ale přidat místo toho pokrájené kousky uzeného lososa.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 5 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 5 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 7 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 13 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 1 hodinou
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 1 hodinou
Rychlý koláč z kyselého mléka.
Adlla uvařila před 1 hodinou
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 2 hodinami
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 2 hodinami
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 3 hodinami
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 4 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 4 hodinami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejoblíbenějších receptů na špagety: Inspirujte se výběrem z našeho receptáře
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak správně připravit omáčku arrabbiata? Kromě kvalitních rajčat, bylinek a česneku do ní patří ještě jedna důležitá ingredience
Další recepty
Tématické fráze: špagety putanesca špagety alla putanesca penne putanesca putanesca těstoviny putanesca spagety ala putanesca penne alla puttanesca omacka putanesca ala putanesca omáčka puttanesca kapari wikipedie těstoviny alla putanesca spaghetti alla puttanesca špagety ančovičky penne ala putanesca špagety puntanesca spageti putanesca spagety s ancovicky penne puttanesca špagety a la putanesca
Suroviny: těstoviny špagety, rajče, rajče, ančovičky v oleji, olivy černé, kapary, česnek, feferonka, nať petrželová, koření oregáno, olej olivový, parmazán
Špagety à la puttanesca
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ao0z
50 názorů