Penne ai Funghi (penne na houbách)

Tom Brabenec Kuchař: Tom Brabenec

Doba přípravy: 20 minut 4 porce Těstoviny 11 názorů

Suroviny

200 - 250 g Penne těstoviny nebo jiných malých těstovin
20 ml olivového oleje extra virgin
30 g másla
80 g žampiónů (6 malých)
15 g parmazánu
Pažitka
(pesto z ricotty a hub:)
40 g ricotty
10 g másla
10 g parmazánu
25 g hříbků
25 g žampiónů
sůl
pepř
pro chuť můžeme přidat nějaké oříšky a
muškátový květ
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uděláme pesto z ricotty a hub. Do mixéru si přidáme 40g ricotty, 10g parmazánu, 25g vařených hříbků, 25g vařených žampiónů, sůl a pepř (pro chuť můžeme přidat nějaké oříšky a muškátový květ). Rozmixujeme na co nejnižším stupni mixování.

  2. Poté dáme do vroucí vody některé z menších těstovin, např. penne, necháme 9 minut vařit. Mezitím na pánvi na vysokém ohni necháme rozpustit 30g másla a 20mill oleje (extra virgin). Potom přidáme cca 80g žampiónů- 6 malých, nakrájených na plátky.

  3. Na pánev k žampiónům přidáme uvařené těstoviny, a vmícháme pesto z ricotty a hub. Necháme podusit cca 2min a můžeme podávat.

  4. Podáváme s petrželkou na ozdobu a s parmazánem.
    Typ: Místo hříbků můžeme do pesta přidat pouze žampióny

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Penne ai Funghi (penne na houbách)

Tématické fráze: těstoviny funghi penne penne s houbami těstoviny fungi pasta arabiata penne arabiata spagety funghi těstoviny na houbách funghi těstoviny pasta arabiata recept pasta fungi pasta funghi penne arabiata recept penne al arabiata penne s hříbky pene arabiata pene alá amatriciana penne ala arabiatta pene al arabiata fungi testoviny