Špagety podle Roberta Strazzullo ( Spaghetti alla Carbonara )

varilamyskakasicku Kuchařka: varilamyskakas…

Těstoviny 53 názorů

Suroviny

Na špagety:
200 g uzené šunky
500 g špaget
80 g parmazánu
25 ml smetany
3 žloutky
100 ml hovězího vývaru
Sůl
čerstvý mletý pepř
Na marinovaný žloutek :
1 žloutek
100 g cukru
100 soli
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě. Uzenou šunku orestujeme na hlubší pánvi dozlatova. Připravíme si směs se žloutků, vývaru, pepře, parmazánu a smetany.

  2. Uvařené špagety vložíme do hluboké pánve k orestované uzené šunce, zalijeme připravenou směsí a lehce v pánvi prohřejeme a zamícháme. Jakmile dosáhneme krémové konzistence, můžeme servírovat.

  3. Špagety můžeme ozdobit marinovaným žloutkem, který připravíme tak, že smícháme cukr a sůl. Do připravené směsi vložíme žloutek tak, aby byl celý ponořen. Po 3 hodinách ho vyndáme a ozdobíme s ním špagety a podáváme.

Poznámka

Na tento pokrm Roberto Strazzullo ale používá uzená líčka na která jsem tedy ale nikdy nenatrefila.

Jídlo je velmi chutné, ale fotky, tak ty tedy nejdou nic moc nafotit...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Špagety podle Roberta Strazzullo ( Spaghetti alla Carbonara )

  • xjurny xjurny(administrátor)

    V diskuzi se prosím držte tématu :-).

    Odpovědět

  • danielle72: díky Danuško;-)

    Odpovědět

  • Jitkas: děkuji Jituško, doplním, četla jsem o té semolinové mouce, ráda bych to někdy vyzkoušela. Díky za příspěvky, jsi šikulka;-);-)

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Mysko, ve slove spaghetti ti chybi jedno T. Jinak pri vyrobe bezvajecnych spaget je semolinova mouka absolutne nutna. Je z tvrde psenice, z normalni mouky by ty spaghetti proste nesly udelat. Teoreticky ano, ale pri vareni by se totalne rorvarily.

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(moderátorka)

    To je hodně zajímavé - a láká k vyzkoušení ;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • janvotruba janvotruba

    Recept zařadím do jídelníčku. Líbí se mi moc:yes::-p

    Odpovědět

  • mariku mariku(neregistrovaný)

    To je bomba s tím žloutkem:yes:

    Odpovědět

  • Děkuji všem:-K

    Odpovědět

  • Jitkas: děkuji za vysvětlení, zkusila jsem to poprvé podle jmenovaného kuchaře, byla jsem sama zvědavá, jak to dopadne, i mne přišlo moc cukru a soli, ale pak jsem ho hravě vyndala, moc jsem tomu zpočátku nevěřila, ale je to dobrý "fígl";-)

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    magdalenka: Tvoje recepty idem, tez dekuji a moc.

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Andrea: presne tak, jako kdyz marinujes cerstveho lososa v soli a cukru.

    Odpovědět

  • maris maris

    varilamyskakasicku: děkuju, ten já nekupuju, proto neznám;-):-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Jitkas:Takže jsem se trefila, že to žloutek dehydruje;-), díky:-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Jitkas:Každý tvoj príspevok vítam, značne mi rozširuješ obzory. Vďaka. :-K M.

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Takto uprevene zloutky jsou jednim z"figlu" molekularni kuchyne, cim dele je ve smesi soli a cukru nechate, tim vice se zloutek dehydruje a tvrdne. Ty hodne "suche" se strouhaji a pouzivaji k posypu napr. testovin omastenych jen maslem, ci obycejneho rizota s parmezanem. Ten hodne mekky lze dat na tatasky biftek, ci polozit na kremovou polevku.

    Odpovědět

1 2 3 4

Tématické fráze: výroba špaget špagety toscana špagety carbonara recepty blesk výroba špaget recept špagety toscana recept recepty sama doma spagety panna přístroj na špagety recept penne alla toscana marinovaný žloutek spagety vyroba sama doma špagety carbonara toscana špagety špagety carbonára po italsku recept na špagety carbonara špagety ,,toscana špagety ,,toscana špagety toskana vyroba zeleninovych spaget obrázek špagety po italsku

Zapomněl/a jsem heslo