Kuře na paprice
Smetanová omáčka s nádechem do lehce růžové či oranžové a měkké delikátní maso. Kuře na paprice je jedno z typických jídel naší kuchyně a tento recept jej určitě oživí a přidá novou chuť. Zkusíte ho?
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 574 kJ / 1 571 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 119,67 g |
| Tuky | 107,88 g |
| Vláknina | 8,85 g |
| Cholesterol | 594 mg |
| Sodík | 295 mg |
| Sůl | 0,70 g |
| Sacharidy | 28,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve nakrájíme maso na menší kostky, zalijeme vroucí vodou a blanšírujeme asi 3 minuty. Poté scedíme.
Krok 2: Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na rozehřátém másle (1/2 množství) společně s kořením (bobkový list, nové koření a černý pepř) dorůžova.
Krok 3: Přidáme maso, osolíme, opepříme, přidáme rajský protlak a 1/2 lžíce cukru. Pořádně zamícháme a společně opékáme alespoň 5 min.
Krok 4: Poté přidáme mletou papriku, zamícháme a ihned zalijeme vodou, aby paprika nezhořkla.
Krok 5: Vaříme do té doby, než je maso měkké, přitom hlídáme a podléváme trochou vody.
Krok 6: Pak vyndáme koření, přidáme sladkou smetanu a necháme projít varem, vaříme asi 5 minut, až omáčka zhoustne.
Krok 7: Dochutíme solí a cukrem podle toho, jak sladkou máme omáčku rádi.
Krok 8: Jakmile docílíme požadované chuti, odstavíme z plotny a přidáme zbytek másla, které zašleháme do omáčky.
Krok 9: Podáváme s oblíbenými těstovinami, např. s vrtulkami.
Zveřejněno 7. 6. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře na paprice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rNM4
Moje poznámka
Kuře na paprice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rNM4
Nejnovější recepty
Vepřová pečeně Hamburk
Přidáno před 2 hodinami
Kotleta plněná špekem a okurkou
Přidáno před 3 hodinami
Tortillové trojhránky
Přidáno před 3 hodinami
Nadýchaný květákový nákyp
Přidáno před 4 hodinami
Bulgur s lilkem, špenátem a rajčaty
Přidáno před 4 hodinami
Čokoládové muffiny s kousky čokolády
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
Sahula před 2 minutami
Losos na smetanových bramborách
Sahula před 8 minutami
Perníčky, které jsou hned měkké
Susanna před 43 minutami
Cukrářská vánočka (mazanec)
Kvitko před 48 minutami
Celerový salát
Mandragora před 2 hodinami
Čočková polévka se smetanou
Kajkajak před 2 hodinami
Jablkový perník
Jitinka před 3 hodinami
Rychlá falešná slepičí polévka z mrkve
Jan Nemec před 7 hodinami
Gnocchi s mletým masem a zeleninou z jedné pánve
Tom_Krupa před 7 hodinami
Jednoduchý domácí chleba
Dieta před 7 hodinami
Tématické fráze:
kuře na papřice,
kuře na paprice pohlreich,
kuře na paprice podle pohlreicha,
kuře na paprice ládi hrušky,
kuře na paprice láďa hruška,
kuře na paprice pohlreich videorecept,
pohlreich telecí na paprice,
lada hruska kure na paprice,
kure na paprice podle ladi hrusky,
kuře na papřice recept,
kure na paprice z tlakace,
kuře na paprice dle polreicha,
kuře na paprice od ládi hrušky,
recepty ládi hrušky kuře na paprice,
recepty kuře na papřice,
kure na paprice hruska,
pohlreich kuře na paprice,
kure na paprice podle polreicha,
kure na paprice koreni,
kuře na paprice od pohlreicha
Suroviny:
prsa kuřecí,
cibule,
máslo,
protlak rajčatový,
smetana sladká 12%,
paprika sušená sladká,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř černý,
cukr,
sůl,
pepř
Komentáře (20)
Na internetu už nic nekoupím! U nás krámek s kořením nemáme, jen jednou za rok v srpnu na pouti bývají stánky a tam si to vočuchám
Zatím vždycky spokojenost.
Tim netrvrdim, ze Tvoje verze neni dobra, ale neni to "Kure na paprice" podle Pohlreicha, ale podle Tebe, asi tak...
Jinak co se týče koření - kupuji po různu ale chtěl bych tady trochu varovat - nakoupil jsem asi šest druhů zajímavých koření vč. Čubrici, Garam Másala, Chop Suey atd. na stánkách www.korení.cz "Koření od Antonína" a jsem zklamán, koření je vyvětralé a musí dát větší množství. Problém je ale např. u Čubrici - když jí dáte víc, tak může být jídlo nahořklé. Celkem by mě zajímalo jaké má kdo zkušenosti.