Dušená šrucha zelná - portulák (Portulaca oleracea)
Suroviny pro 1 porce
1 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 199 kJ / 47 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,45 g |
Tuky | 0,23 g |
Vláknina | 4,04 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 8,85 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Niečo o šruche:http://www.prostezdravi.cz/antioxidanty-omega-3-vi...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 7. 2014 10:09
28. 7. 2014 14:59
maris: maruško, mrkni přesně jak vypadá, máš ho tam, vsadím se
28. 7. 2014 14:42
Maris, nájdeš určite aj pred domom na sídlisku, len sa dívaj pod nohy - kraj chodníka atď. Plazí sa to, žiadna vysoká rastlina. Odtrhni lístoček a pocítiš príjemnú sviežu chuť.
28. 7. 2014 14:39
medmic, na jar portulák nerastie. Vtedy v kuchyni často používam napr. žihľavu, púpavu, medvedí cesnak...
28. 7. 2014 13:32
Já jsem zědavá, jestli tu šruchu někdy najdu, abych věděla, jak chutná. Recept se mi moc líbí+
28. 7. 2014 13:24
medmic:
Máte recht! Např. lebeda je stará známá věc
U nás si mančaft lebedí i na "špenátu" z bršlice kozí nohy. Akorát nevědí, že je to ten plevel co nám jím kdysi jakýsi osel "zahradník" osel zahradu místo parkové směsi
Dovolil jsem si přidat obrázek - ŠPENÁT Z BRŠLICE
Máte recht! Např. lebeda je stará známá věc
U nás si mančaft lebedí i na "špenátu" z bršlice kozí nohy. Akorát nevědí, že je to ten plevel co nám jím kdysi jakýsi osel "zahradník" osel zahradu místo parkové směsi
Dovolil jsem si přidat obrázek - ŠPENÁT Z BRŠLICE
28. 7. 2014 12:59
suprová věc, ono se dá jíst mnohem víc různýho plevele a kytek. jenže na druhou stranu je na to nejlepší jaro
28. 7. 2014 10:33
Ivanka, pozeraj okraje chodníkov na prechádzke, okraje cesty, v štrku, škáry, pri plotoch, pri schodoch vonku, všade, kde pečie slnko...listy sú také tlstejšie, hrubšie časti stoniek sa sfarbujú do červena. Samotná rastlina sa plazí po zemi. Lístočky ochutnaj, majú príjemnú sviežu skoro "ovocnú" chuť. Portulák je aj iný - čo je okrasná rastlina v záhrade a kvitnúca farebnými kvetmi, má odpornú horkú chuť. Nezameniť!
28. 7. 2014 09:25
Ivana Ch: jj, mají semínka, vyklíčí rychle asi jako řeřicha.
28. 7. 2014 09:13
Kruci to mě štve, já tu šruchu neznám, už jsem si prohlédla všechny obrázky a u nás jsem jí nenašla. Snad se nechají koupit semínka. Já ji chci.
28. 7. 2014 09:03
Šrucha miluje suché prehriate miesta - okraj chodníkov, kraje vozovky, škáry medzi kameňmi, často je aj vo vinohrade, na cintorínoch, kde sa v podstate nezavlažuje...A v záhrade sa nedá vykynožiť, bojujem s ňou.
28. 7. 2014 06:31
hanes24: Já myslím, že jo, zahradu, louky. Rozroste se jako nezničitelný a všudypřítomný plevel, zeptej se Magdalenky. Roste i mezi nášlapnými kameny na cestičkách mezi záhony. Stačí i aby ho někdo v okolí jednou vysel....
28. 7. 2014 05:55
Šruchl bych si taky, ale neroste mně nikde.
27. 7. 2014 19:16
spagetka:
27. 7. 2014 18:42
Tušila jsem, kdože dal šruchu
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 2 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 4 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 54 minutami
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 1 hodinou
Řecké patates
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 3 hodinami
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Špagety s kuřecím masem
Martin87 uvařila před 3 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AnetaZema uvařil před 3 hodinami
Chilli con carne
jankohrasko uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Byliny v kuchyni: Zázračně léčivý plevel šrucha je skvělý v salátech i pomazánkách
Brambory se špekáčky na pivu: Lehce pikantní pokrm z jednoho pekáčku báječně chutná, a přitom ho zvládne i začátečník
Další recepty
Tématické fráze: šrucha zelná recept šrucha zelná šrucha zelná recepty šrucha obecná kytka šrucha šrucha recepty kytka portulaca šrůcha recept štrucha zelná portulaka zeleninová šrucha recepty šrůcha šrucha v kuchyni šruchta zelná recepty jak vypadá šrucha šucha zelná šrucha zelna jako špenát škrucha zelna šruche kytka portulac
Suroviny: cibule, česnek, olej, šrucha zelná, rajče, sůl, pepř
Dušená šrucha zelná - portulák (Portulaca oleracea)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B77x
15 názorů