Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 199 kJ / 47 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,45 g |
| Tuky | 0,23 g |
| Vláknina | 4,04 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 8 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 8,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Šruchu dobre vo viacerých vodách umyjeme, použijeme len mladé výhonky a prekrájame ich.
Krok 2: Na oleji speníme na drobno pokrájanú cibuľu, pridáme na malé kocky pokrájanú paradajku, osolíme, môžeme trochu podliať a dusíme chvíľku.
Krok 3: Pridáme pokrájaný cesnak a šruchu, okoreníme, dusíme cca 5 min, podľa potreby trochu podlievame vodou. Posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame ako prílohu, alebo aj ako hlavné jedlo s pečivom, topinkou a pod.
Zveřejněno 27. 7. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušená šrucha zelná - portulák (Portulaca oleracea)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B77x
Moje poznámka
Dušená šrucha zelná - portulák (Portulaca oleracea)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B77x
Nejnovější recepty
Hřejivý karamelový Salko likér
Přidáno před 4 hodinami
Tvarohová štóla s citronovou polevou podle Josefa Maršálka
Přidáno před 6 hodinami
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 18 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 18 hodinami
Halušky s vinnou klobásou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 1 hodinou
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 1 hodinou
Hovězí polévka - přesnídávková
Jan Nemec před 4 hodinami
Išlské dortíčky
dra.carol před 5 hodinami
Bramborový salát na chlebíčky
JanaEly před 5 hodinami
Ořechy s krémem
h.skrobankova před 12 hodinami
Košíčky Izidor
zvon23 před 15 hodinami
Listový salát s ořechy
Limek před 15 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Limek před 15 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
LuciFerie před 17 hodinami
Tématické fráze:
šrucha zelná recept,
šrucha zelná,
šrucha zelná recepty,
šrucha obecná,
kytka šrucha,
šrucha recepty,
kytka portulaca,
šrůcha recept,
štrucha zelná,
portulaka zeleninová,
šrucha,
recepty šrůcha,
šrucha v kuchyni,
šruchta zelná recepty,
jak vypadá šrucha,
šucha zelná,
šrucha zelna jako špenát,
škrucha zelna,
šruche,
kytka portulac
Suroviny:
cibule,
česnek,
olej,
šrucha zelná,
rajče,
sůl,
pepř
Komentáře (16)
Máte recht! Např. lebeda je stará známá věc
U nás si mančaft lebedí i na "špenátu" z bršlice kozí nohy. Akorát nevědí, že je to ten plevel co nám jím kdysi jakýsi osel "zahradník" osel zahradu místo parkové směsi
Dovolil jsem si přidat obrázek - ŠPENÁT Z BRŠLICE