Nadivka ke krutimu masu pecena ve forme kulicek

hazel Kuchařka: hazel

Doba přípravy: 40 min asi 40 kulicek (velikost asi jako golfovy micek) Přílohy 1 názor

Suroviny

1 celý bochník celozrnného toustového chleba
2 střední velikosti cibule
3-4 řapíky řapíkatého celeru
115 g másla
2 polévkové lžíce másla
125 ml mléka
2 vejce
brambory (tolik aby po rozmačkání daly 2 hrníčky velikosti 250 ml)
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si nakrájíme celý bochník na malé kostky, dáme do velké mísy, osolíme a opepříme a dobře promícháme. Oloupeme si brambory, rozpůlíme a dáme je vařit. Až budou měkké, zcedíme vodu a rozmačkáme.

  2. Nakrájíme cibule a celerové stonky na drobno. Na pánvi rozehřejeme 2 polévkové lžíce másla, přidáme cibuli a celer a zpěníme několik minut. Do menší misky si přidáme 125 ml mléka, 2 vejce, 115 g rozpuštěného másla a vše dobře prošleháme.

  3. Zpěněnou cibuli s celerem, rozšlehané vejce s mlékem a máslem rozmačkané brambory (2 hrnečky) přidáme do připraveného, nakrájeného chleba a vše dobře promícháme.

  4. Potom již jen tvoříme kuličky a to ručně nebo pomocí naběračky na zmrzlinu a poklademe do vymaštěné nádoby, která je vhodná na pečení v troubě. Přikryjeme alobalem.

  5. Troubu vyhřejeme na 190°C a pečeme přikryté 30 minut. Před koncem pečení odkryjeme na několik minut.

Poznámka

Takto upecenou nadivkou se oblozi upeceny krocan. Je to typicke jidlo o Dikuvzdani svatku v rijnu a Vanocnich svatcich.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Nadivka ke krutimu masu pecena ve forme kulicek

  • maiva maiva

    Zajímavý nápad úpravy nádivky:yes:+:-pjistě vedle masa vypadá hezky.

    Odpovědět

Tématické fráze: recept nádivka nádivka recept příloha k krůtímu masu příloha ke krůtímu pečenému masu omáčka ke krůtimu masu recept příloha ke krutímu masu