"Plesnivé" brambory s hruškou

Danca Kuchařka: Danca

Bramborová jídla 8 názorů

Suroviny

1 kg brambor
2-3 vyzrálé, měkčí hrušky
200 g nivy
2 PL rozpuštěného másla
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Poté je oloupeme a nakrájíme na kolečka silná asi 3 mm.

  2. Dno zapékací nádoby vymažeme polovinou rozpuštěného másla a poklademe plátky brambor. Lehce osolíme a opepříme a zasypeme polovinou nahrubo nastrouhané nivy. Další vrstvu tvoří oloupané, na plátky nakrájené hrušky, které zasypeme opět sýrem. Trochu sýra si ještě ponecháme stranou.

  3. Pokračujeme opět plátky brambor, ty pokropíme zbývajícím máslem, osolíme a zasypeme zbývajícím sýrem.

  4. Dáme zapéci do trouby vyhřáté na 200°C asi na 1/2 hodiny (do té doby, než povrch pěkně zrůžoví). Podáváme s výraznějším kompotem, nám k tomu chutnal kompot z černého rybízu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 106 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: "Plesnivé" brambory s hruškou

Tématické fráze: smradlavé bramborx s hruškou brambora s hruskou brambory plesnive klíčky plesnivé brambory plesnivé brambory s hhruškou brambory s hruškama