Kapr na bramborách.

Ivaan Kuchař: Ivaan

Podle počtu strávníků a velikosti pekáče i kapra. Ryby 9 názorů

Suroviny

porcovaný kapr
brambory
sůl
pepř
kmín
citron
bílý jogurt
tvrdý sýr strouhaný
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kapra očistíme a naporcujeme. Obvykle se snažím vyrobit filety což se daří se střídavým úspěchem. Porce omyjeme, osušíme pokapeme citronem, osolíme a necháme chvilku proležet. Nechávám cca dvě hodinky.

  2. Do vymazaného pekáče (na ryby mimo smažení v trojobalu používám výhradně máslo) naskládáme na kolečka nakrájené syrové brambory, které osolíme a pokmínujem.

  3. Pečeme zakryté při 180 až 190 stupních 20 až 25 minut.

  4. Poté na brambory uložíme díly kapra kůží dolů. Dále pečeme zakryté 10 až 15 minut při stejné teplotě.

  5. Nakonec na kapra naneseme vrstvu směsi strouhaného sýra a bílého jogurtu. Pečeme už odkryté cca 20 minut až je povrch opečený dozlatova.

  6. Posledních 30 až 40 vteřin věnujeme hltavé konzumaci neboť nám tato mňamka těžko vydrží déle (záleží ovšem na individuální žravosti strávníka).

Poznámka

V surovinách jsem uvedl i pepř. V tomto případě ho používám velmi střídmě. Osobním ambicím se ale meze nekladou a tak jistě každý rád použije vlastní kořenící fantazii.

Neuvádím dobu přípravy, protože si čisté časy každý sám sečte a doba přípravy surovin je silně individuální. V mém případě je přímo závislá na počtu řezných ran vzniklých při filetování a škrabání brambor.

Musím ještě dodat, že recept není můj. Pochází ze serveru "Ájina kuchařka". Já ho jen zneužívám, hraju si s ním a rád konzumuju. Výhodou je extrémně jednoduchá až primitivní příprava.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kapr na bramborách.

  • evík evík

    Určitě velmi chutné a proto letí bodík v pořadí l3.:-O:-!:yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Bibinka Bibinka

    Ivaane, já tě vítám v naší Topkové rodině, kde jsi dalším členem a přeji ti, aby se ti s náma líbilo a byl jsi tu spokojený. Naši hošani budou rádi, že se jim rozšířil stav;-)
    Za kapříka, který je moc dobrý ti dávám 8.boda:yes:

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Nooo:-p zapečená rybka,super.Dělávám,ale používám kalorickou kysanku.:-8 Použití jogurtu vyzkouším.:yes: K těm bramborám bych přidala šalotku.:-8:-)

    Odpovědět

  • kucerova45 kucerova45

    Zajímavý recept,kapříka mám v mrazáku,tak ho co nejdříve vyzkouším,děkuji za receptík,posílám bodík.:yes::yes::yes:+1

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    to jistě stojí za vyzkoušení;-)+1:yes:

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    :-K:-KHezký recept.+:yes::yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Myslím, že by to šlo i s jinou rybou :-p:yes:

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    no,jo kapr,mňamka...:yes:+1:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: babicovy dobroty poslední díl kapr recepty kapr na bramborách babicovy dobroty recepty 17. 10. 2010 babicovy dobroty recepty ze 17.10.2010 kapr recept recepty kapr babicovy dobroty poslední díl 17.10.2010 babicovy recepty 17.10. kapv na bramborach dobroty z kapra recepty na kapra ajina kuchařka poslední díl babicovy dobroty babicovy dobroty recepty 17.10.2010 babicovy dobroty 17.10. recept na kapra peceme kapra ryba na bramborach babicovy dobroty 17.10. recepty

Zapomněl/a jsem heslo