

Kuře "bábovka"
Suroviny
- kuře
- koření
- sůl
- olej na potírání
- voda na podlití
- forma na bábovku
Postup přípravy receptu
Omyté kuře osušíme, osolíme, okořeníme a posadíme na bábovkovou formu. Při pečení potíráme olejem s kořením (já dala ještě soj. omáčku)
Pečeme zhruba 1 kg - 1 hod.
Poznámka od kuchařky
Pokud máte formu s dírou - použijte na zakrytí alobal a nebo jako já, pod formu dávám starou pánvičku.
Toto kuře se dá péci i na pivní plechovce, ale řekla bych, že se s tím dosti špatně manipuluje.
Zdroj: http://www.zdravavarecka.cz/
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuře "bábovka"
-
robila som to, ale je dobré aj na plnej sklenenej fľaške piva - tú pred pečením umyjem a odstránim nálepky, otvorím , dám na plech a posadím kuriatko.....
-
Dobry nápad,ale tu formu od babovky my nechtěla umývat.
-
Bála jsem se vysušení, ale kuře zůstalo krásně šťavnaté. Do dutiny břišní jsme dali snítku rozmarýnu. Kuře bylo krásně voňavé. Dovoluji si přidat fotku
-
plechovku můžeš obalit alobalem
-
Myslím si, tedy ne já ale manžel, že barvy na plechovce s pivem se teplem pálí a unikájí z ní škodliviny do kuřete... to mě dosud nenapadlo... a Váš názor ??????
-
Tento recept znám, ale upřímně řečeno, kuře se mi příliš nepovedlo. Pekla jsem ho asi před rokem, na skleněné bábovkové formě a bylo docela vysušené, tak jsem se vrátila k obvyklým postupům. Máme raději šťavnaté maso. Určitě je to ale dietní.
Také lze kuře "posadit" na otevřenou plechovku s pivem, prý je to dobré, ale nezkoušela jsem. Dost možná, že tu recept někde je... -
Bože, na co lidé nepříjdou!