Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krevety na víně

Krevety jsou výtečné, zdravé a jejich příprava je tak rychlá, že do pár minut máte jídlo na stole. S opečenou bagetkou a jemnou omáčkou z bílého vína si na nich jistě pochutnáte.

Hodnocení receptu je 4,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ingrid.W

Snadný

Doba přípravy 13 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 3 min

13 min (10 min příprava + 3 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 187 kJ /
523 kcal
Bílkoviny80,40 g
Tuky4,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 560 mg
Sodík 886 mg
Sůl2,40 g
Sacharidy9,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krevety vyloupeme a omyjeme. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, vhodíme krevety a rychle restujeme. Krok 2: Asi po 2 minutách podlijeme vínem a na nejvyšším stupni restujeme asi minutu. Dochutíme solí a pepřem. Krok 3: Podáváme s rozpečenou bílou bagetkou nakrájenou na kousky. Můžeme ji pak namáčet do vzniklé omáčky.

Zveřejněno 14. 3. 2009

Poznámka autorky Ingrid.W

Jak oloupat krevety:

Krevetu uchopíme za ocasní část těsně za hlavou. Hlavu odlomíme.

Prsty otevřeme krunýř a vyloupneme maso z ocasní části.

Poslední článek krunýře s ocasní ploutvičkou pro snadnější uchopení a efekt ponecháme. Kreveta se za něj při konzumaci uchopí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krevety na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYOX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krevety na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYOX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dělám podobně, ale před dokončením přidám máslo a nasekanou hladkolistou petržel. Je to dobrota

Krevetičky a jiné mořské plody na víně jsou mňamózní záležitost ;-)Hledala jsem recept jak krevety upravit, neboť mám zkušennosti jen s mušlemi a tak jsem pátrala po receptu. Koupila jsem předvařené a mražené krevety (vím, že chlazené jsou lepší, ale mě nejsou dostupné) a pořád jsem nevěděla co a jak... ale věděla jsem, že jsem to chtěla i se zeleninou. Dopadlo to famózně,tak se chci pochlubit:-* Na oliváči a másle jsem zpěnila cibulku a zmraženou zeleninu, kterou mám stále v mrazničce. Používám typ soup greens mix, který je mi druhově, velikostí a chuťově nejlepší. Krevety jsem přelila vařící vodou a pak přidala (bez vody) do zeleninového základu. Posypala sušenou zeleninou (vegetou) pak už nesolím a nadrobno nakrájený stroužek česneku. Podleji bílým suchým vínem a nechám vydusit. Možné je i lehce zakápnout šťávou z citrónu..ale není podmínkou, i bez ní je to dobré. Podávám buď se suchým opečeným toustem a nebo smíchám s vařenými těstovinami (ala těstovinový salát). A kdo si chce zhřešit může si přidat do salátu majonézu/tatar.omáčku se zakysanou smetanou. Já jsem vyzkoušela oba způsoby, ale ten těstovinový nám tolik nechutnal jak jenom s tím toustíkem. :-phttps://www.toprecepty.cz/recept/4060-krevety-na-v...

mňam :-p

Užasná věc TY krevety:yes:;-)
Výborné jídlo:-!

Tak vám musím povědět jak jsem se já těšil na krevetky. Uvízla mi v paměti vzpomínka na Bulharsko kde s místními jsem pojídal všechy možný příšereky - i tepelně neupravené( různé škeble). Snad jiné lahvové opojení mi vrylo do mysli, že jse si moc pochutnával.Celé roky jsem o tom jen mluvil, až nedávno se naši mladí načtvali(asi už mne nemohli poslouchat) a pitlík krevetek mi koupili, a dědku , nyní dělej co umíš. Ale oni jíst nechtěli. Já našel pár receptů a nakonec se rozhodl pro špíz s česnekem,paprikou,cibulí a na suchém víně. Věřím, že jsem postupoval správně, ale víckrát bych to nevařil. Ale jako správný pokrytec jsem můj výtvor chválil a ještě 2 hodiny se oblizoval. Holt jsem na ten bůček, řízky, svíčkovou, guláž , kachnu atd.od nás co rodí naše krásná zem.::-p

Na krevetách přímo ujíždím, ale dělám je zcela jinak a nejvíc mi chutnarecept "Now Orleanské krevety".:-p;-)

Tak se nečil, vždyť u jiných tvých receptů máš hezké fotky ;-)

:-S poznámka, nepoznámka, fotky už nepřidávám, ve svých letech se už opravdu spovídat nemusím.

Maris koukám, že vidíme stejně.

Ingrid, tady ale v poznámce o tvém neautorství fotek nic není.:no:

Ingrid, nic ve zlém, ale opravdu je to Tvoje fotka ? Vypadá jak naskenovaná:-//

Tématické fráze:
krevety na vine s cesnekem, krevety podle pohlreicha, jak jíst krevety, jak se vaří krevety, krevetový koktejl pohlreich, krevety na pánvi, recepty-krevety, garnela recept, nejlepší recepty z krevet, krevety-recepty, recepty s krevetami, nejlepší recept na krevety, krevety předkrm, krevetky na víně, vaření krevet, krevety na česneku s těstovinami, krevetky recept, nejlepší recepty na krevety, jak připravit garnely, krevety-recept

Suroviny:
krevety, víno bílé suché, sůl, pepř mletý, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu