Losos, zapečený v listovém těstě
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 219 kJ / 2 920 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 137,35 g |
Tuky | 194,75 g |
Vláknina | 6,07 g |
Cholesterol | 1,31 g |
Sodík | 4,33 g |
Sůl | 9,87 g |
Sacharidy | 151,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z těsta vypracujte dva pláty a z obou vykrojte tvar ryby.
Krok 2: Jeden přeložte na plech s papírem, potřete rozšlehaným vejcem a v ploše propíchněte několikrát vidličkou. S výjimkou lemu po obvodu o šíři 2 cm poklaďte těsto kolečky natvrdo vařených vajec a rozložte na ně plátky lososa silné asi 15 mm.
Krok 3: Maso zakapejte citrónovou šťávou a potřete krémovou smetanou. Následují sekané bylinky podle chuti, špetka jemně strouhaného muškátového oříšku a vrstva nahrubo strouhaného sýra. Než na sýr uložíte vrchní plát těsta, vytvořte v jeho povrchu s výjimkou lemu po obvodu kruhovou vykrajovačkou šupiny a po uložení na naplněný plát jejich okraje stlačte.
Krok 4: Vidličkou narýhujte hřbetní ploutev a ocas, dole připojte z odkrojku vytvarovanou břišní ploutev a za hlavu ještě malou ploutvičku a oko. Povrch potřete rozšlehaným vejcem, vložte vše do trouby vyhřáté na 200 °C, po 10 minutách teplotu stáhněte na 180 °C a rybu dopečte dozlatova.
Krok 5: JEDNOTLIVÉ KROKY:
1. Těsto rozdělte na 2 díly, rozválejte je na 3 mm a z každého plátu vykrojte tvar ryby, zde podle misky vhodného tvaru
2. Jeden plát přeložte na plech s papírem, potřete ho rozšlehaným vejcem, poklaďte kolečky vajec a pak plátky lososa
3. Vrstvu rybího masa zakapejte čerstvou citrónovou šťávou (nepokropte lem!) a pak potřete hustou krémovou smetanou
4. Následuje rovnoměrná vrstva nahrubo strouhaného tvrdého sýra a jemně sekané bylinky (vhodná je petrželka nebo kopr)
5. Připravte si vrchní plát totožný se spodním a šupiny v něm naznačte polovičními vrypy malou kruhovou vykrajovačkou
6. Ve vrchním plátu těsta vykrojte ústa a celý přeneste na dlaních na spodní s náplní. Okraje obou plátů stlačte prsty
7. Vidličkou narýhujte ploutve, přidejte oko, ploutvičku za hlavou a ploutev břišní.
8. Rybu potřete vejcem a upečte.
1. Těsto rozdělte na 2 díly, rozválejte je na 3 mm a z každého plátu vykrojte tvar ryby, zde podle misky vhodného tvaru
2. Jeden plát přeložte na plech s papírem, potřete ho rozšlehaným vejcem, poklaďte kolečky vajec a pak plátky lososa
3. Vrstvu rybího masa zakapejte čerstvou citrónovou šťávou (nepokropte lem!) a pak potřete hustou krémovou smetanou
4. Následuje rovnoměrná vrstva nahrubo strouhaného tvrdého sýra a jemně sekané bylinky (vhodná je petrželka nebo kopr)
5. Připravte si vrchní plát totožný se spodním a šupiny v něm naznačte polovičními vrypy malou kruhovou vykrajovačkou
6. Ve vrchním plátu těsta vykrojte ústa a celý přeneste na dlaních na spodní s náplní. Okraje obou plátů stlačte prsty
7. Vidličkou narýhujte ploutve, přidejte oko, ploutvičku za hlavou a ploutev břišní.
8. Rybu potřete vejcem a upečte.
Zveřejněno 13. 11. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Losos, zapečený v listovém těstě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZDl6
Moje poznámka
Losos, zapečený v listovém těstě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZDl6
Nejnovější recepty
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 6 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 11 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 11 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 11 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rajčatový salát s majonézou
Darwin před 7 minutami
Tatarák z buřtů
Slavista62 před 4 hodinami
Hlávkový salát se škvarečky
Frana74 před 4 hodinami
Královská cukeťačka
trdlo před 4 hodinami
Polévka z růžičkové kapusty s klobáskou
oligarda před 4 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
LiborC před 4 hodinami
Jarní pomazánka s vejci
Slavista62 před 4 hodinami
Pikatní polévka z červené čočky
Kajkajak před 4 hodinami
Brokolicová polévka s vločkami
Suzy8 před 4 hodinami
Kuřecí čína
Josef-bartak před 5 hodinami
Tématické fráze:
losos v lístovém těstě pohlreich,
losos v listovem teste,
uzeny losos v listovém teste,
zapečený losos,
losos v lístkovém těstě,
losos v listovém listovém těstě,
losos zapečený se špenátem v listového těsta,
zapečený losos se smetanou,
ryba v v listovém těstě,
listové těsto a uzený losos kopr,
uzeny losos v listového těsta,
uzený losos v v listovém těstě,
listové těsto s uzeným lososem,
losos v listovem testu,
recepty z lososa,
ryba v listovém těstě,
ryba zapečená v listkovém těstě,
recept losos v listkovem teste,
sekaná z lososa,
listove testo uzeny losos
Suroviny:
těsto listové,
losos uzený,
vejce,
citron,
smetana,
sýr tvrdý,
bylinky,
ořech muškátový,
vejce
Komentáře (5)
Škoda.
Říká se, že "Škoda je dobrého člověka"
Tady je škoda UZENÉHO lososa...
V té záplavě chutí a vůní okolo musí ta jeho dost zanikat a to je u téhle ne zrovna levné ryby škoda
Co se týká spojení sýr a ryba - o tom několikrát mluvil pan Pohlreich, nepatří to k sobě. Nikdy.