Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 499 kJ / 2 031 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,02 g |
Tuky | 115,78 g |
Vláknina | 20,50 g |
Cholesterol | 64 mg |
Sodík | 181 mg |
Sůl | 0,33 g |
Sacharidy | 189,80 g |
Postup přípravy
Jablka naklademe doprostřed těsta, posypeme strouhankovou směsí a zabalíme. Těsně před vložením do trouby štrůdl zlehka postříkáme studenou vodou. Těsto pak bude křupavější a bude lépe listovat, než pokud ho potřeme vejcem nebo máslem. Pečeme dozlatova.
Zveřejněno 25. 11. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Štrúdl s opilými jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D2NB
Moje poznámka
Štrúdl s opilými jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D2NB
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 11 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 13 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 21 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašské frgály
bodie před 7 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 9 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 9 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 10 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 10 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 11 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 11 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 12 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 12 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 12 hodinami
Tématické fráze:
bavorský strůdl,
štrůdl s rumem,
jablečné záviny s rumem,
bavorsky štrůdl recept,
hana mochopulu jablečný štrúdl,
těsto na štrůdl s rumem,
recepty na štrůdl,
štrudl s s rumem,
štrudl z jablkama,
zkaramelizovat jablka na strudl,
strouhana jablka s rumem,
jablečná náplň do štrůdlu,
bavorský štrůdl jablečný,
badyán do štrůdlu,
jablečná strudl,
náplň do štrůdlu jablečná,
hana michopulu štrůdl,
bavorsy strudl,
babovka s hnědým rumem,
bavorsky strudel
Suroviny:
těsto listové,
jablko,
rum,
rozinky,
máslo,
cukr hnědý,
perníčky rumové,
skořice,
koření hřebíček,
badyán
Komentáře (6)