Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 961 kJ / 708 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,10 g |
Tuky | 31,60 g |
Vláknina | 5,80 g |
Cholesterol | 308 mg |
Sodík | 5,38 g |
Sůl | 12,80 g |
Sacharidy | 35,80 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 16. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vánoční kapustnice z Podolince
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4q6g
Moje poznámka
Vánoční kapustnice z Podolince
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4q6g
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 6 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 12 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 13 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 16 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 17 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 4 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 4 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 4 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 4 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 4 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 4 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 4 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 5 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 5 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 5 hodinami
Tématické fráze:
vanocni kapustnice,
vařeni kapustnice,
novoročni kapustnica,
domaci kapustnice,
kapustová polévka kapustnice,
voda z kyslej kapusty recept,
vánoční kapustnice recept,
kapustnice,
staročeská juska,
ulezela rybi polévka,
rybí slovenská polévka se sušenými se švestkami,
kapustnice vánoční,
polévka juška,
rybí polévka se sušenými švestkami,
vanocni juška,
kapustnice s uzeným masem,
slovenská kapustnice s fazolí,
kapustnice se švestkama,
slovenská vánoční kapustnica,
slovenská vánoční rybí kapustnice
Suroviny:
zelí kysané,
houby sušené,
švestky sušené,
sůl,
pepř,
paprika sušená sladká,
klobása,
sádlo,
mouka hladká,
vývar masový
Komentáře (22)
Když je pěkně uleželá,tak ty sladké švestky krásně natáhnou tu nakyslou chuť ze zelí a jsou takové mňamkovně navinulé
Když jsem byla malá, babička zelí každý rok nakládala do dřevěného soudku a to bylo něco jiného
Teraz to už dodržiava málokto, varí sa kapustnica, ale zase žiadna voda ako píšeš, proste sa dáva kyslá kapusta aj s vodou, ktorú vytvorí, teda s juškou. Nijaká voda sa nepridáva. Ak je príliš kyslá ( ona ale kyslá má byť
http://www.toprecepty.cz/recept/3048-babiccina-kap...
Želám všetkým krásne, pokojné a zasnežené Vianoce.
Recept mě zaujal, tak jsem ho vyzkoušela. Na Vánoce zelňačku nevařím, míváme rybí polévku. Ale recept byl takhle vánočně pojmenován, tak jsem název nechala a vařila přesně podle něj, což se týká i přidání klobásy nakonec. Pokud dobře čtu, tak tam píšu, že klobásu v polévce ještě povaříme. Hovězí vývar byl v receptu, tak jsem ho taky použila, myslím, že se hodil víc, než obyčejná voda.
V našem domácím jídelníčku je zelná polévka podle toho, jak ji vařila moje babička a ta se dělá s uzeným masem, tudíž je z uzeného vývaru.
Tahle polévka mě právě lákala k vyzkoušení, protože je z úplně jiných ingrediencí než je běžné. Musím jen opakovat, že nám chutnala. Kdyby nám nechutnala, tak bych ji sem nedávala. Vkládám jen recepty, které vyzkouším a které nám chutnají. Nikoho, ani Vás nenutím, abyste podle tohoto receptu polévku vařila.
Mám ráda staré recepty a třeba někoho taky zaujmou.
Andreo, jasně, že nevadí
Bod je snad samozřejmý a jsem první