Suroviny
Porce: cca 6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 928 kJ / 2 612 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 112,42 g |
Tuky | 209,24 g |
Vláknina | 36,96 g |
Cholesterol | 322 mg |
Sodík | 2,07 g |
Sůl | 4,50 g |
Sacharidy | 63,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nutrii jsem opláchl, osolil, položil do pekáčku na 5 posekaných cibulí.
Krok 2: Do hrudníku jsem vložil 12 stroužků česneku, vcelku. Shora pokmínoval.
Krok 3: Do volného prostoru v pekáčku jsem nacpal tři kousky bůčku.
Krok 4: Mezi stěny pekáčku a maso jsem nacpal plátky uzeného bůčku vyválené ve směsi koření, poslední cibuli jsem nasypal nahoru, a celé zakryl zbylýma plátkama uzeného bůčku, taktéž vyválenýma v koření.
Krok 5: Podlil deci vody, přidal trochu sádla, a dal pod pokličkou péct.. Na slabou teplotu, spíš dusit.
Krok 6: Po hodince jsem přidal i játra a lednivky z onoho hlodavce. Po další půlhodince jsem odklopil, ještě podlil a zvýšil teplotu na barvu.
Krok 7: Podával jsem se šťouchanýma bramborama na cibulce, a Rulandou šedou..
Zveřejněno 23. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kadlíkova nutrie v kabátku z uzeného bůčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pq2m
Moje poznámka
Kadlíkova nutrie v kabátku z uzeného bůčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pq2m
Nejnovější recepty
Pýchavka v pivním těstíčku
Přidáno před 9 hodinami
Plněné bagetky s opečenou pýchavkou
Přidáno před 10 hodinami
Fazolky na kyselo s houbami
Přidáno před 10 hodinami
Smažená pýchavka na dva způsoby
Přidáno před 10 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové kotlety se smetanovou houbovou omáčkou
Přidáno 26. 9. 2025 21:18:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kančí guláš
Koubicka před 5 hodinami
Falešná dršťková z hlívy
rybicky21 před 6 hodinami
Povidla pečená v troubě
Kudlajs před 7 hodinami
Nepečený salkový koláč se sušenkami
MilosCz před 8 hodinami
Tvarůžková pomazánka s tvarohem
ajahaffukfuk před 8 hodinami
Pomazánka z lučiny a červené řepy
Ellen1 před 8 hodinami
Langoše z jogurtu
Haninkakan před 9 hodinami
Švestkové knedlíky
joji.pisecky před 9 hodinami
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Mikala před 10 hodinami
Bramborový koláč s květákem
Alamatej před 10 hodinami
Tématické fráze:
nutrie na grilu,
pokrmy z nutrie,
nutrie recepty,
nutrie recept,
nutrie na gril,
nutrie sádlo,
sádlo z nutrie,
nutrie maso,
pomazánka z uzeného bůčku,
videorecepty -pečený buček s cibulí,
barva masa nutríe,
recepty na nutrii,
maso z nutrie,
nutrie barva masa,
recepty z nutrie,
jak vypadá nutrie,
recepty z masa nutrie,
maso nutrie,
nutrie na ohni,
jatra z nutrie
Suroviny:
nutrie,
cibule,
česnek,
bůček,
bůček uzený,
sůl,
pepř,
tymián,
chilli,
kmín celý,
sádlo
Komentáře (14)
Nutrie byly původně chovány jako kožešinová zvířata. Jejich maso je bledě růžové, velmi křehké, jemně vláknité, s nízkým obsahem tuku. Tuk není prorostlý do tkání, proto je maso lehce stravitelné, s nízkým obsahem cholesterolu a s vysokým obsahem bílkovin.
"Maso z nutrie je velmi dobré kvality, lehce stravitelné, s nízkým obsahem cholesterolu a vysokým obsahem bílkovin. Navíc je jemně vláknité, s nízkým obsahem tuku, a proto je velmi dietní," vysvětluje předseda Českého svazu chovatelů a jeden z posledních chovatelů nutrií v Česku Jan Kaplan.
Zdroj: www.lidovky.cz/nutrie-na-smetane-maso-zname-z-nemocnic-80-let-se-vraci-na-jidelnicky-1fc-/dobra-chut.aspx?c=A100325_094045_dobra-chut_glu
Všude o mase z nutrie píší jako o velmi dietním, lehce stravitelném mase, viz. i tento článek http://www.lidovky.cz/nutrie-na-smetane-maso-zname...
Ptala jsem se pro jistotu i manzela, jestli se nemylim
cathleen: Ivčo, jak jsi přišla na to, že je hodně prorostlá? Naopak, maso je, jak píše Kadlik, " suché " jako u králíka.
Ale asi bych už nedávala to sádlo, spíš bych to víc podlévala