Suroviny
Porce: cca 6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 928 kJ / 2 612 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 112,42 g |
Tuky | 209,24 g |
Vláknina | 36,96 g |
Cholesterol | 322 mg |
Sodík | 2,07 g |
Sůl | 4,50 g |
Sacharidy | 63,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 23. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kadlíkova nutrie v kabátku z uzeného bůčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pq2m
Moje poznámka
Kadlíkova nutrie v kabátku z uzeného bůčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pq2m
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 46 minutami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 10 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 21 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 28 minutami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 42 minutami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 1 hodinou
Výborné lasagne
Hansenka před 1 hodinou
Jogurtová bábovka
Cerpes před 1 hodinou
Celerové karbanátky s tofu
Pavlina_na_hrad před 1 hodinou
Hrnkový koláč s rebarborou
stepan2012 před 1 hodinou
Vepřové nudličky v pikantní omáčce s houbami a sýrem
Spidan75 před 2 hodinami
Rebarborovo-jahodový koláč s drobenkou
Dogys před 2 hodinami
Bábovka s povidly
jvsjvrj před 2 hodinami
Tématické fráze:
nutrie na grilu,
pokrmy z nutrie,
nutrie recepty,
nutrie recept,
nutrie na gril,
nutrie sádlo,
sádlo z nutrie,
nutrie maso,
pomazánka z uzeného bůčku,
videorecepty -pečený buček s cibulí,
barva masa nutríe,
recepty na nutrii,
maso z nutrie,
nutrie barva masa,
recepty z nutrie,
jak vypadá nutrie,
recepty z masa nutrie,
maso nutrie,
nutrie na ohni,
jatra z nutrie
Suroviny:
nutrie,
cibule,
česnek,
bůček,
bůček uzený,
sůl,
pepř,
tymián,
chilli,
kmín celý,
sádlo
Komentáře (13)
Nutrie byly původně chovány jako kožešinová zvířata. Jejich maso je bledě růžové, velmi křehké, jemně vláknité, s nízkým obsahem tuku. Tuk není prorostlý do tkání, proto je maso lehce stravitelné, s nízkým obsahem cholesterolu a s vysokým obsahem bílkovin.
"Maso z nutrie je velmi dobré kvality, lehce stravitelné, s nízkým obsahem cholesterolu a vysokým obsahem bílkovin. Navíc je jemně vláknité, s nízkým obsahem tuku, a proto je velmi dietní," vysvětluje předseda Českého svazu chovatelů a jeden z posledních chovatelů nutrií v Česku Jan Kaplan.
Zdroj: www.lidovky.cz/nutrie-na-smetane-maso-zname-z-nemocnic-80-let-se-vraci-na-jidelnicky-1fc-/dobra-chut.aspx?c=A100325_094045_dobra-chut_glu
Všude o mase z nutrie píší jako o velmi dietním, lehce stravitelném mase, viz. i tento článek http://www.lidovky.cz/nutrie-na-smetane-maso-zname...
Ptala jsem se pro jistotu i manzela, jestli se nemylim
cathleen: Ivčo, jak jsi přišla na to, že je hodně prorostlá? Naopak, maso je, jak píše Kadlik, " suché " jako u králíka.
Ale asi bych už nedávala to sádlo, spíš bych to víc podlévala