

Beránek ořechový nadýchaný
Suroviny
- 4 vejce
- 80 g polohrubé mouky
- 60 g mletých vlašských ořechů
- 120 g cukru krupice
- vanilkový cukr
- malá špetka soli
- 2 lžíce vody
Postup přípravy receptu
Oddělíme bílky od žloutků, k bílkům přidáme špetku soli a 2 lžíce vody a ušleháme tuhý sníh.
Do něj postupně opatrně vmícháme po jednom žloutky a cukr, poté také zlehka mouku s ořechy a vzniklé těsto jemně přendáme do formy na beránka, kterou jsme předem pečlivě vymazali a vysypali moukou.
Dáme do vyhřáté trouby a pečeme na 170 stupňů asi 25 minut (zkouška špejlí).
Hotového beránka po vychladnutí pocukrujeme, ozdobíme mašlí, větvičkou myrty nebo podle vlastní fantazie.
Poznámka od kuchařky
Jde vlastně o piškotové ořechové těsto, beránek je krásně nadýchaný a i když je bez tuku, vydrží dlouho vláčný.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Beránek ořechový nadýchaný
-
-
zizala: Děkuji za fotku, moc pěkná
-
Trošku jsem mu natrhla čumáček při vyklápění
Jinak fajn
, myslím, že bude dobrý. Až budeš mít svoji fotku, tuhle klidně smázni
-
Recept mě zaujal na jak velkýho beránka to je a zda by nebyla fotečka děkuji
-
Marybar: Formu mám klasickou teflonovou Banquet, délka 28 cm, výška 18 cm, hloubka asi 6 cm. Ať se povede!
-
Recept mne zaujal.chci se zeptat, na jak velkou formu je toto těsto?Děkuji za odpověď.