

Snickers torta
Suroviny tortova forma s priemerom 28 cm
- Na korpusy:
- 12 bílků
- 450 g jemny krystalový cukr
- 450 g nesolene arasidy
- 3 PL polohruba mouka
- Na krem :
- 12 žloutků
- 200 g jemny cukr krystal
- 250 g máslo
- 100 g čokoláda na vařeni
- 4 tyčinka snicker (kazda po 50 g )
- 100 g mlečná čokoláda
- Poleva:
- 200 čokoláda na vaření
- cca 80 g stužený tuk
Postup přípravy receptu
Nejprve si upečeme 3 korpusy a to každý zvlášť. Nahrubo posekáme arašídy. Bílky s postupným přidáváním cukru vyšleháme do pevného stavu a zamícháme do něj 3 lžíce polohrubé mouky a posekané arašídy.
Vzniklou hmotu rozdělíme na tři stejné části (já jsem si dala tu práci a zvážila jsem to a můj jeden díl vážil přibližně 430 g). Na dno formy dáme papír na pečení a boky vymažeme zlehka tukem a vysypeme moukou. Rozetřeme těsto a dáme péct.
Pečeme cca 20 minut na 160-180°C. Těsto nepečeme zprudka, jen jako kdyby ho sušili. Z formy vyjmeme, až když nám těsto trochu vychladne a zpevní.
Během pečení a chladnutí korpusů si uvaříme krém. Žloutky s cukrem zlehka zpěníme a mísu postavíme na páru. V žádném případě nesmí být mísa se žloutky ponořená, musí být jen na páře.
Šleháme žloutky nad párou nějakých 10 minut. Po 10 minutách máme krásný hladký žloutkový krém, který odstavíme. Do krému dáme roztát čokoládu na vaření a 1/3 másla. Vše promícháme, dokud se máslo a čokoláda nerozpustí a nevznikne nám nádherný sametový čokoládový krém.
Krém odložíme na chladné místo a necháme ho vychladnout. Snickers tyčinky a mléčnou čokoládu v robotu rozsekáme na jemnější kousky. Do vychladlého žloutkového krému nakrájíme změklé máslo a vyšleháme do krému.
Do krému zamícháme nasekanou čokoládu, utřeme a odebereme z něj 2 velké lžíce, které použijeme na povrch a boky dortu.
Krém rozdělíme na dvě části a naplníme jim sněhové korpusy. Korpus je po upečení na povrchu takový polštářkový (já jsem tu stranu přiklopila na krém).
Dort potřeme odloženým krémem a vložíme jej do chladu. Nad párou rozpustíme čokoládu a ztužený tuk a utřeme dohladka. Polevou potřeme dort a nazdobíme ho podle vlastní fantazie.
Poznámka od kuchařky
Tento (s podrobnym fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Snickers torta
-
Coleta: tu to mam rozpisane a pofotene podrobne
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3415
bielkovu masu som urobila naraz na vsetky tri platy. Kedze je uz v nej muka a arasidy, ten sneh nie je nacechrany, ako ked ho vyslaham len s cukrom. (vid foto) Pecieme vysusovanim, takze nakypreny korpus pri tomto druhu pecenia nevznikne. Myslim, ze padnutej masy sa bat nemusis.
Masu som rozdelila na 3 casti a kazdy plat som piekla zvlast.
Piekla som vo forme 28 cm. Na blogu uvadzam aj autorku receptu a odkaz na recept samotny. Ona piekla vo forme obdlznikovej 22 x 33 a musim uznat, ze v tej obdlznikovej forme je to lepsie. Torta nie je makka, ako piskotova, takze tycinku mi skor evokuje ta hranata forma, ako tato okruhla. Dufam, ze Ta recept nesklame. -
vybusna:prosím tě, jaká velikost je ta forma. A ještě, když budu rozdělovat na 3 krát, jak jsi to pekla? Protže se mi vejde do trouby pouze jeden max dva kulaté dorty o menším průměru. Když to těsto vyšlehám naráz tak mi to spadne, než se ty dva upečou, ne? Díky
-
vsetkym dakujem za zaujem a body....
-
nádhera
-
vybusna: Moc pěkná specialitka, snickers máme rádi
Měla bych příležitostně vyzkoušet. Díky za podrobný návod i radu o extra krájení. Určitě moc chutnalo
+
-
můžu pouze obdivovat a predstavit si, jak moc byl dobrý...k tomuhle se nikdy nevybičuju.
-
Ten musel být strašně dobrý
-
casino: ja nemam problem so spickami, ja mam problem s krajanim cokoladovej polevy, to je pre mna katastrofa najvacsia..
-
vybusna:
krajanie ?
Ako vravite + něco (ubrousek) na utření zapaplaného nože a na osušení mokrého nože před zakrojením
Vychytávka pokud pečete větší dorty (nad 30cm): složený dort PŘED POTAHOVÁNÍM přesně uprostřed protlačit tenkostěnou trubkou průměru asi 6 až 8 cm (vyšší plechovka bez dna od oliv, fazolí, chřestu, plastová trubka...) a jádro z plechovky pak vsadit zpět do dortu (možná bude nutno vršek dorovnat krémem) a pak dort potáhnout. Při krájení se nebudou klínkům bortit špičky, jak se rádo stává -
vybusna: mne nemusíš nič hovoriť, ja sa poznám...mám problém krájať múčnik aj bez čokopolevy...
často krájam nejaké rezy - a čo kus, to originál...ak je dcéra po ruke - tá ma na to oko, jeden kus má ako druhý. -
magdalenka:.....ale aby si vedela....ja takto sa snazim krajat a furt to stoji za nic....krajanie je to najhorsie co sa mi moze stat.....
-
vybusna: všeobecne môžem povedať, že krájanie je pre mňa horor...som schopná pokaziť celý výsledok mojeho celodenného snaženia.
To striedanie nožov si zapamätám, čo radíš. Používam len jeden nôž, ktorý dávam do horúcej vody - pod kohútik, alebo do pohára. Vďaka ti, dobrá víla! -
magdalenka: neviem, neporadim....toto je najhorsia cast z pecenia....krajanie. Aj tuto tortu krajala ona
Ale zase, tato torta sa krajala lahko, pretoze ona nie je piskotova, takze sa nedrobila, nelamala, je taka pevnejsia...asi ako ta tycinka.
Vela krat som pozerala ako to robi ona. Ona si vzdy pripravi dva noze do zavaraninoveho vysokeho pohara s horucou voda a strieda ich. A najprv si vzdy, akokeby rozreze tu cokoladovu polevu. Netaha noz az do vnutra zakusku.A ked uz ma tu polevu, poprekrajovanu, tak len vtedy zacne krajat naostro. -
Ja som slabý cukrár, vždy stresujem, ak mám nejakému oslávencovi v rodine upiecť nejakú tortu. Preto -
.
Len mám dotaz, aký systém máš (odkukaný asi od p. mamičky) na krájanie torty - čokopolevy? Ja nôž nahrievam v horúcej vode, ale veľká sláva to nie je. Vieš poradiť? -
vybusna: tak to taky myslím, času u toho ztratí člověk hodně, ale výsledek se určitě vyplatí, mís to být dobrota!